Fresh from the owner...

29 July 2012

Hidangan Barakah di Al-Hijrah.


semalam baru tertengok rancangan ni. dalam pada sakit kepala tu dan melayan Azfar, sempat lagi tengok tv okay. itu pun sebab ambik mood nak lelapkan mata. itu la ubat sakit kepala di bulan yang mulia ni. bukan nak tidur sangat pun. tapi lebih pada rehatkan minda. hahaha... menikmati sakit yang Allah bagi.

aku sebelum tu tengok Singgah Sahur. BIL datang suruh tukar chanel ke Al-Hijrah. bila tukar, rupa-rupanya inilah rancangan yang dia dengan my sis dok cakap tu. pasal chef arab yang pandai cakap melayu suka je sebut: "Suka-suka hati potong, suka-suka hati campak." maksudnya dia ni tak kisah sangat pasal resepi. main campak-campak je dah okay. potong pun ikut suka la. janji masak dengan iman. hah, terbaik!!!

setiap kali dia potong apa-apa je mesti dia berzikir. Ya Allah, bagus tu. siapa yang berkesempatan tengok boleh la tengok rancangan ni. dengar dia cakap campur-campur BI dengan BM. setiap apa yang dia buat ada je selingan dengan zikir. ha, asyik tengok orang putih je masak. tengok chef arab ni bagus jugak apa. hehehe...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. x pernah lagi tengok..mesti best ni..:)

    ReplyDelete
  2. heheh best nih masak dengan iman.. dni pun suka2 hati je campak, potong, :D

    ReplyDelete
  3. Bagusnya. Tu yg buat lg sedap sebab ada zikir :)
    Jarang buka tv alhijrah.

    ReplyDelete
  4. chef suka2 hati..hihi..tiap2 hari i wajib tgok!

    ReplyDelete
  5. mmg terbaikkkk show ni. sempoi je. ;)

    ReplyDelete
  6. wani xpenah tgk lagi...lepas ni boleh juga tengok hihi

    ReplyDelete
  7. suka jugak tengok gelagat chef nie..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign