Sunday, July 29, 2012

Hidangan Barakah di Al-Hijrah.


semalam baru tertengok rancangan ni. dalam pada sakit kepala tu dan melayan Azfar, sempat lagi tengok tv okay. itu pun sebab ambik mood nak lelapkan mata. itu la ubat sakit kepala di bulan yang mulia ni. bukan nak tidur sangat pun. tapi lebih pada rehatkan minda. hahaha... menikmati sakit yang Allah bagi.

aku sebelum tu tengok Singgah Sahur. BIL datang suruh tukar chanel ke Al-Hijrah. bila tukar, rupa-rupanya inilah rancangan yang dia dengan my sis dok cakap tu. pasal chef arab yang pandai cakap melayu suka je sebut: "Suka-suka hati potong, suka-suka hati campak." maksudnya dia ni tak kisah sangat pasal resepi. main campak-campak je dah okay. potong pun ikut suka la. janji masak dengan iman. hah, terbaik!!!

setiap kali dia potong apa-apa je mesti dia berzikir. Ya Allah, bagus tu. siapa yang berkesempatan tengok boleh la tengok rancangan ni. dengar dia cakap campur-campur BI dengan BM. setiap apa yang dia buat ada je selingan dengan zikir. ha, asyik tengok orang putih je masak. tengok chef arab ni bagus jugak apa. hehehe...


8 comments:

izz iizza said...

x pernah lagi tengok..mesti best ni..:)

Ardini Humaira said...

heheh best nih masak dengan iman.. dni pun suka2 hati je campak, potong, :D

Ummi Iman said...

Bagusnya. Tu yg buat lg sedap sebab ada zikir :)
Jarang buka tv alhijrah.

anna alaui said...

chef suka2 hati..hihi..tiap2 hari i wajib tgok!

9n0L4 said...

mmg terbaikkkk show ni. sempoi je. ;)

MamaEma said...

bolehlah tgk nanti

Wanieys said...

wani xpenah tgk lagi...lepas ni boleh juga tengok hihi

Che Rosliza Che mat said...

suka jugak tengok gelagat chef nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to Rumah SalYa l Designed by DayangDeno