Fresh from the owner...

25 June 2012

Rasa sayang pula.


sesekali sediakan sarapan mcam ni kat anak-anak pun bagus jugak kan? mesti dia orang berselera nak makan. mungkin jugak dia orang settip hari tunggu hidangan macam ni kan? apa salahnya sesekali kita hidangkan sesuatu yang macam ni kat dia orang. mesti dia orang happy sangat-sangat. hehehe...

aku pun ada plan nak buat macam ni kat anak-anak. especially Kak Long sebab Kak Long kan susah nak makan. kalau Kak Ngah or Azfar memang jenis suka makan. so, tak ada masalah kat situ. tapi tu la. semuanya kena mula bila dah duduk sendiri. baru sedap nak buat apa-apa pun. bukan bermaksud sekarang tak boleh buat. tapi budak-budak rumah ni kadang-kadang memilih jugak nak makan. kalau anak-anak sendiri ni lain. boleh paksa-paksa.

alhamdulillah... Kak Long sekarang ni nak jugak makan pagi. sejuk hati ibunya ni bila dia kata nak makan dulu sebelum pergi sekolah. kalau tak dia minum susu je. tapi dia paling suka fresh milk. banyak kali mintak. lepas segelas, segelas lagi dimintaknya. sekarang ni Kak Ngah dengan Azfar pun suka jugak. aku dengan husben dua-dua okay je minum susu. turun kat anak-anak semua tak ada masalah dengan fresh milk. alhamdulillah.

adeh... pedih pulak la ata ni. nak kena tidur kejap ni. Zzzzz...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. budak2 tgh naik tu mmg susah nk suh makan kan...kadang2 derang ni asek main main makan tak nak sgt....kena kreatiflah kita kalo nk suh anak makan...

    ReplyDelete
  2. yea la..sayang la nak makan..simpan je la, heeee~

    ReplyDelete
  3. Comelnya untuk dijadikan santapan. :)

    ReplyDelete
  4. yer la syg nk mkn rasanya..weekend lepas anak wani pun buat xmau makan last2 wani buat sup nasib laju juga makan hehe

    ReplyDelete
  5. isk...cntiknye...bia la lapo..syg pulak nk mkn hehe

    ReplyDelete
  6. Kira okay la kalau suka minum susu. Daripada sesetengah budak yg hanya makan makanan ringan je. Lagi tak berkhasiat kan?

    ReplyDelete
  7. klu saya pun rasa sayang pulak nak makan ...

    ReplyDelete
  8. mak oiiiii. comel sgt. syg pulak nak makan.

    ReplyDelete
  9. kalau cantik camtu syg plak nk mkn kan...hihi..

    rasanye wat pameran je la..nti bila nk ajak mkn tunjuk la benda tu mesti anak2 suka...^^

    ReplyDelete
  10. uiks...comelnyerr, mmg sayang nak makan.hehehe...budak2 mesti sukeee

    ReplyDelete
  11. sgt menarik kan.. teringin jugak nak sediakan mcm ni utk Aleesya. Penah buat nasi bentuk bear je, tu pun die sayang nk makan..(usik teliga bear nak suap die "Mami, kesian bear, dont touch the ear la mami..")kalau rupa gini, lagi xmo makan agaknye..huhu :p

    ReplyDelete
  12. ha'ah... kalau makanan secantik ini memang syg nak makan... mcm kek yg cantik jugak...

    ReplyDelete
  13. baguslah kaklong dah pandai gtau nk mkn dulu sblm g sek.. sekurang2nya ada lah sikit tenaga utk kaklong belajo kan.. :)

    ReplyDelete
  14. kalau mcm tu la mknn nya, mmg syg nak makan kak. hikhik.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign