Fresh from the owner...

26 June 2012

Permintaan daripada Jemarisuri.


hehehe... JS mintak tolong buatkan tutorial untuk 'like fb' kat bawah post. kononnya nak buat semalam. tapi tiba-tiba rasa confused pulak. fb like yang macam mana ye? lepas tanya dan dapat jawapan, aku pun buat la khas untuk JS seorang. hehehe...

sebelum ni pernah buat jugak tapi bila tukar rupa blog ni eca yang buatkan. jadiknya tak berapa nak ingat la. last-last godek punya godek jumpa la caranya. JS boleh la try. kalau ada yang lain nak try pun boleh jugak. selamat mencuba la ye

ini cara-caranya:-



sumbernya di sini.



update: sebab ada yang tak nampak coding jadik tukar la kepada bentuk ni. tapi kalau nak copy coding tu boleh pergi ke link yang diberi. kat situ memang ada tutorial pasal ni. selamat mencuba ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. Salam.K.atie pon xpandai gak bab2 IT ni...tu sbb selalu bertanya pada yg pakar IT gak :D

    ReplyDelete
  2. Tak nampak pun kod nyer.

    ReplyDelete
  3. TQ kongsi tutorial nie...

    ReplyDelete
  4. terharu js sbb sal sudi wat tutor utk js..hrp dpt membantu js yg tak brapa celik it ni..hihi

    ReplyDelete
  5. rasa mcm xda kod pun.. blank je..

    ReplyDelete
  6. a'ah la, code tak nmpk pun dear..:)

    ReplyDelete
  7. owhh camtu ya...
    bagus tutorial ni..
    nnti nk buat g refer sini!

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign