Fresh from the owner...

14 June 2012

Panggilan 'hangit' daripada Celcom.



hahaha... panggilan hangitlah sangat kan? hari tu, entah bila la. lupa nak marked tarikh sebab benda tak penting kan. malas rasa nak tandakan tarikh tu. tapi lupa pulak nak story-morie dalam blog. panggilan macam tu pun nak story ke? saja. nak buat pengeras dalam blog sendiri ni.

al-kisahnya, di suatu tengahari yang damai. dapat called daripaad satu nombor ni. tak sure pulak la nombor tu private ke tak. rasanya tak kot. dan tak save pulak. kesnya sama je. malas. buat apa nak save-save kan? ceritanya bermula dengan orang di'seberang' sana bagitahu celcom nak celebrate anniversary dia yang ke berapa entah. jadik ada la pemberian sikit pada penggunanya. especially yang setia macam aku ni. sila jangan muntah. (^_^)

aku pun 'ha dan ha' aje kan la. malas sangat nak dengar dan layan. panjang mukadimahnya tu. tapi lepas 5 minit dia bercakap, aku terus letak telefon sebab berkejar nak ambik Kak Long kat sekolah. tak ada masa nak layan benda-benda macam ni. sungguh kurang sopan aku kan? tak cakap pun nak letak. main letak macam tu je. nasib kamu la labu.

lagi pulak kamu tu menipu je lebih. aku saja je melayan kejap. bagi dia cakap banyak sebelum letak. sebabnya? itu bukan panggilan daripada celcom pun. tapi menyamar je lebih. sebelum ni dok sent-sent sms bagitahu dah menang duit apa la. kali ni called pulak. sebelum ni abang aku yang dapat called macam tu. kali ni aku pulak terkena. aisey... suaranya? memang bapak-bapak daripada 'seberang'. tak boleh ubah suara tu. biasanya orang-orang celcom ni bahasanya canggih. standard tu kena jaga. biasa la. customer service kan. kalau tak jaga bahasa mahunya kena aduan setebal 60 muka surat. muahaha...

alhamdulillah... aku tak ada la tertipu. tapi orang yang suka menipu ni apa yang dia dapat? aku ni bukan la kaya mana pun nak tipu bagai. kerja dia orang ni nak songlap duit je. kalau orang tu ada RM1 je dalam akaun, yang tu pun nak ambik jugak ke? adeh...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. Padan muka dia kan? :)

    ReplyDelete
  2. hahahha kite pun mls layan... Pelik kdg2 mcmnae blh ada orgkena tipu dgn sms2 menang ribu2 tu walau xde masuk pertandingan...da nasib...

    ReplyDelete
  3. tu la kak... sy pun selalu dpt paggilan gitu tp dorg nak ckp dgn hubby sbb no tel sy tu guna nama hubby.. hihi

    ReplyDelete
  4. bnyk sgt penipu zaman skrg nie..

    ReplyDelete
  5. report je polis.hampeh punye org mau menipu..huhu

    ReplyDelete
  6. g kan kalo dpt panggilan apa2 yg seumpama mcm tu...belum dia buka mulut nk pjg2 cerita..g terus ckp...Maaf ya saya tak minat. Tq. Terus letak. hahaah malas nk layann

    ReplyDelete
  7. wani sms selalu jer dpt drp bapa2 indon...call ni xpernah lg..minta simpang la :))

    ReplyDelete
  8. Pernah terima sms je.. Tp mmg saya jenis tak layan apa2 sms dan panggilan yg offer mcm2. Mana ada benda yg kita tak minta tiba2 org nk bg kan?

    ReplyDelete
  9. pernah dapat sms jugak.. kate menang ape2 ntah.. malas nak amik pot.. terus delete jer...

    ReplyDelete
  10. lagilah jgn layan dik
    huhuh akk selalu kalau call macam tuu akk buat2 x dengar .. ;)

    ReplyDelete
  11. mmg kena hati2 jgn sampai terkena..dorang ni nk cari duit cara sng jer..

    ReplyDelete
  12. padan muka!!! bagus anisalya letak tel...hihihi

    ReplyDelete
  13. Saye pon pernah dapat tadi tapi die private number and die kate celcom tgh sambut ape tah patu ade cabutan bertuah and number sye tersenarai patu die kate sye dapat 5 ribu and die mintak number acc for bank in. Bahasa die macam ala ala indon jawa

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign