Fresh from the owner...

12 June 2012

Oggy and the cockroaches.

siapa pernah tengok cerita kartun ni? okay... tak ada astro memang tak dapat tengok. Kak Long suka sangat dengan cerita ni. walhal ulang-ulang  je pun. aku pun suka jugak tengok. dia macam kartun-kartun lain jugak. macam Tom and Jerry tu la. Oggy ni kucing. kalau anak-anak buah kata Oggy ni kucing betina. tapi aku rasa dia kucing jantan.

Oggy ni pulak ada kawan, si kucing hijau nama Jack. dekat rumah dia tu ada tiga ekor lipas. Dee Dee (lipas gemuk), Marky (lipas hijau) dengan Joey (lipas ungu). kerja lipas ni kalau tak kenakan si Oggy, dia orang mesti nak curi makanan. kejap lagi berperang la si Oggy and the cockroaches ni. 

kadang-kadang lipas ni menang. kadang-kadang si Oggy ni. kadang-kadang elok pulak bekerjasama. seronok la kalau jenis yang suka layan kartun macam aku ni. muahaha... cuma bila dah ulang-ulang tu muak la jugak. dah hafal jalan ceritanya pun. dah Kak Long nak tengok sangat, layankan jugak la.






my foot: dulu-dulu suka tengok Sailormoon. rasa macam nak download cerita Sailormoon je. hehehe... (o_O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. ni feberet saya zaman kecik ni...

    ReplyDelete
  2. kitaorg paling fanatik dgn citer nih..heehhehe...

    ReplyDelete
  3. la sama la kita..kak fieda pun ska tgk katun ni..mula2 anak2 tak suka tgk..mamanya la yg pandai2 tunjuk kata cite katun ni best...kak fieda mmg dari dulu suka tgk masa tu katun ni kat ntv7..skrg mmg dh jadi feveret maira..

    ReplyDelete
  4. bukan anak2 kita aje yg suka, akak pun suka citer ni, tumpang sekaki tgk ngan anak2. anyway salam ziarah

    ReplyDelete
  5. hihihi...slalu gak teman qalief tgk sekali dgn wani layan jer

    ReplyDelete
  6. hey...ada nama ai lah kat ctu..

    hahahaahah

    ReplyDelete
  7. sama ngan opal.... SANGAT2 suka! berulang2 kali tgk.. boleh layan ketawa sendiri dia tgk..

    ReplyDelete
  8. Cantik header baru. Heheh.

    ReplyDelete
  9. Sama macam alisha la.. xpuas pun tgk cite sama berpuluh2 kali.. kikikii

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign