Fresh from the owner...

10 June 2012

Mengidam serawa durian.



pic ni digoogle saja la. buah durian yang dibeli dah tinggal kulit je. (^_^) semalam pergi pekan sehari untuk beli sarapan pagi. biasa kalau pagi sabtu tu memang malas je orang-orang nak masak. tambahan pulak big sis kena hantar husben dia ke pusat hemodialisis untuk cuci buah pinggang seawal pagi. jadi, langkah paling mudah beli je la. lagi pulak hari sabtu memang banyak orang jual-jual ni. macam-macam benda ada. memang cuci mata la. tambahan pulak awal-awal pagi kan. orang pun tak berapa nak ramai lagi.

lepas beli sarapan tu, lalu la kat bahagian orang jual buah. mak aiii... semerbak bau durian. terus teringat ke serawa durian. dapat serawa durian pun sedap jugak ni. tak payah beli banyak durian pun tak apa. cukup la kalau setakat sebiji dua tu. balik rumah mula la teringat-ingat. kalau husben ada ni, tentu dia belikan. aisey...!!! tu yang malas nak ingat tu. tengok buah laici pun teringat kat dia sebab masa dia balik tu dia offer buah laici jugak. huhuhu... saya ambik sebiji buat rasa boleh?

memang balik rumah dok teringat ke buah durian. tapi lepas big sis ambik husben da kat pusat hemo, dia belikan durian dan dia jugaklah yang buatkan serawa durian tu. hehehe... adik dia ni makan je la. eh, aku rasa aku la orang pertama yang makan serawa durian tu. panas-panas lagi. Kak Ngah makan banyak sebab Kak Ngah suka makan. Kak Long pun makan banyak jugak. Azfar makan kuah je lebih. aku? aku la paling sikit makan. dua kali makan je. ngeee... tapi sedaplah serawa durian ni. lepas tu sila minum air masak banyak-banyak ye. manis tu.





my foot: tak ada maknanya mengidam. tapi orang tak pregnant tak boleh mengidam ke? o_O

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. eh dah lama tk makan serawa durian..sedapnyaaaa!!!

    ReplyDelete
  2. serawa durian kalau makan dgn roti pun sedap hihi

    ReplyDelete
  3. Alaaaa.... kakcik nak makan durian juga...

    ReplyDelete
  4. apa salahnya tambah lg sorang

    ReplyDelete
  5. serawa durian tu peseng gane???

    **header baru,,,cantik !

    ReplyDelete
  6. waktu PMS pun memang suka mkn ling,memnag teringat je makanan..aih..!

    ReplyDelete
  7. bru je makan bubur kacang durian...hehhe

    http://miszcaah.blogspot.com/2012/06/simple-ga-caah.html

    jom join ga ni..

    ReplyDelete
  8. Serawa durian sedap cicah dengan roti. Jarang beli.. Biasa org bg. Suami tak suka durian. Saya pun makan sikit2 je. Tak berani. Tekak saya ni tak tahan

    ReplyDelete
  9. kita dah lama hendak mkn durian. masih blm dpt lagi. sobsss.

    ReplyDelete
  10. ehhhhhh samalah kita....
    g br ckp kt mak semalam..teringin nk makan serawa durian..

    g kalo durian mentah g takleh telan...tp kalo dh diproses boleh pulak...hahaha pelik kan..

    ReplyDelete
  11. tiba2 sy pun rs nak mengidam gak.. heheh

    ReplyDelete
  12. baru pas mkn masa balik kg aritu..hihi...

    nanti bagi kt kak fieda alamat boleh...??bkn ape sbb blog anisalya dah tersenarai dalam top commenter bulan mei kt blog kak fieda..jadi sesapa yg tersenarai mmg kak fieda akan kasi cenderahati la sikit sebagai kenangan...email kt sini ye

    fieda.rafli@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. sy n aiman tak suka durian,en suami sorg jer hantu durian..

    ReplyDelete
  14. kalau cicah gan roti sedap...terasa pulak nak makan hehehe

    ReplyDelete
  15. MEH LAH DTG OPIS NI.. ADE SERAWA BANYAK.. KALAU DEKAT DAH SY HANTARKAN....

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign