Fresh from the owner...

05 June 2012

Kak Ngah aka Putih.


tengok pic nampak macam biasa-biasa je kan? tapi kulit Kak Ngah ni memang putih sikit. putih gebu gitu. aku suka tengok kulit dia. my sis pun sama. halus je nampak tekstur kulit dia. ikut siapa entah dia ni. sebelah husben la kot. sebab sebelah sana kulitnya cerah-cerah gitu. sebelah aku ni sedang-sedang je. kalau Kak Ngah ni tak pakai tudung, orang ingat dia boboy. hahaha... dah banyak kali jadi dah. bila orang tu cakap dengan anak dia dan refer pada Kak Ngah as 'abang'. aku selalunya je. kemudian la baru aku betulkan, 'Kakak ni.'

Putih ni abang aku la yang panggil. kalau dia datang rumah ayah aku ni mesti dia panggil 'Putih'. sebabnya Kak Ngah memang putih. aku tak perasan sangat. tapi kadang-kadang tu nampak la kegebuan kulitnya tu. si putih yang gebu dan debu. ngeee... dia pun dah tahu kalau dengar je suara abang aku tu panggil Putih, maksudnya panggil dia la. bukan panggil kucing ye.

asalnya Kak Ngah ni takut dengan abang aku tu. kalau abang aku tu datang, dia memang tak nak eklaur bilik la. takut apa entah. tak ada link sebab lahir bulan 9 kot. sebab anak buah aku yang seorang lagi tu pun macam tu jugak. dengan abang aku ni memang sampai menangis la. takut sangat. lahir sama tarikh dengan abang aku lagi. tapi bila dah besar, okay je.

Putih pun putih la. janji dia putih yang sihat. hendaknya hati dan jiwa dia pun seputih kulitnya tu. amin!!! sentiasa doakan yang terbaik untuk anak-anak kan?!





my foot: nanti BW slow-slow sebab dah sampai limit broadband ni ye. sayng kamu dan kamu!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. putih lambang kesucian...

    moga hati nya bersih suci ...

    amin

    ReplyDelete
  2. comey kak ngah, pandai posing ye.hehe~ =) sis, bb celcom lembab sgtla..rase cam nak tuko laen je.ade cdgn?wuwu~

    ReplyDelete
  3. Memang nampak mcm boy bila rambut pendek ;)

    ReplyDelete
  4. Oo.. kak Ngah putih. Tapi kak Long lagi cun daripada kak ngah kan? [kecik plak hati kak ngah kalau dia baca komen makcik ni bila dia dah besar nanti.]. Apa2 pun asalkan sihat dan jadi anak solehah pun dah cukup.

    ReplyDelete
  5. Putih suci dan murni.. semoga semuanya berbahagia

    ReplyDelete
  6. A'ah la...nmpk mcm boboy sket...hiks...

    ReplyDelete
  7. sekali tengok memang ada ghupe boboy tapi kakngah a.k.a putih tetap nampak comel.. cuma rambut dia je tak panjang.. ;)

    ReplyDelete
  8. macam dlm kisah dulu2 lakk
    putihhhh ... merahhhhhhhhhhh ;)

    ReplyDelete
  9. tp mmg nampak gmbar kakngah yg sblm2 ni putih pun.. :-)

    kalu hbs limit.. gitu lah kak.. susah nk bw.. hihii

    ReplyDelete
  10. ye la..ingatkan boboi tadi..rupanya kak ngah ye...

    ReplyDelete
  11. msti bla bsr nnti..cantik kulit ni..dulu pon lya igt abg gak.heheh.. mybe sbb ptongan rambut kan..

    ReplyDelete
  12. rs mcm anak sal semua putih2.... :)

    eh teringat dulu2 ada bela kucing putih...pastu bg nama dia..Cik Teh...heheee

    ReplyDelete
  13. Sekali imbas mmg mcm lelaki... Tp nnt dah besar cantik ni kak :))

    Besar pahala bila kita gembirakan anak2... lagi2 anak2 perempuan :))

    Doa sentiasa dibibir utk anak2 kan kak :)))

    ReplyDelete
  14. sama dengan anak ema sekrang,,orang cakap boy..hehehe..yang sulung tu..sejak potong rambut pendek ni...

    mesti besar nanti..cantik kak ngah ni

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign