Fresh from the owner...

04 June 2012

Buat apa tu?

cuti sekolah tinggal seminggu je lagi. sekarang ni pun dah bulan Jun kan? pejam celik pejam celik dah tiba bulan Ramadhan pulak. bulan yang sentiasa kita tunggu-tunggu. kerja sekolah Kak Long pun tak siap-siap lagi. dia kalau dah jumpa dengan sepupu-sepupunya tu bukan ingat kerja sekolah pun. puas nak mintak dia buat kerja yang berkeping-keping tu. at this kind of age, dia sukakan aktiviti yang bukan hanya mengadap kertas je. tambahan pulak kawan bermain dia tu ramai. kalau dia seorang je mungkin lain sikit.

tak apa la. selagi dia nak buat kerja sekolah tu walaupun terpaksa berpujuk sakan, alhamdulillah la. Azfar tetap dengan perangai manjanya tu. tak nak dengan orang, nak berdukung. sekarang ni dia pandai mintak dukung ye. sila tahu!!! Ya Allah... kalau tak ambik tu memang rasa kesian sangat kat dia sebab dia cakap dengan mimik muka. tak ada pic sebab tak sempat nak snap. lain kali kalau dia buat lagi boleh la snap sekeping dua. hehehe... Kak Ngah pulak sekarang ni pun boleh tahan. nak membuli orang je kerjanya. menurun betul perangai Kak Longnya. cuma dia tak pukul orang je la. bab buli tu dengan kata-kata je. Kak Ngah ni lembut orangnya.

jom layan pics dulu la.

Azfar tengok apa tu?

ada ayam kat atas tu.

tukang halau ayam dan penyelamat adik.

bincang-bincang nak buat macam mana ni?

Kak Long la sibuk nak angkat adiknya tu.

Kak Long tunjuk ayam kat ayam. 


ayam ni nak bertelur tak kira tempat. teruja la si Azfar nak halau. tapi dia rendah mana la nak sampai dekat ayam tu. hahaha... tapi comel je aksi bebudak. kalau Kak Ngah dok jerit suruh ambik adik dia takut ayam patuk. Kak Ngah memang concern dengan adiknya yang seorang tu. kalau hilang je mesti cari. hmmm... anak-anak yang sentiasa buat kita senyum, ketawa dan naik hantu jugak. muahaha...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. alah tomelnya azfar, rasa nak amik dia dukung jek, aksi dia tu sweet je sal, geram tengok, ada hati nak tangkap ayam ye azfar, tunggu nak raya nnti tau, kejar ayam2 reramai !!!!

    Majlis Resepsi Fasha Sandha Di Perlis

    ReplyDelete
  2. anis duk pekan kan, pekan dimana ye? akk duk kat ketapang tengah, dekat dgn kedai makcik ana, haaa sbb tgk umah dlm pic dan stall yg azfar pegang tuu mcm kenall lah dik huhu

    ReplyDelete
  3. Kenapa ada peti ayamas kat luar tu? Jual frozen food ke? Siap ada ayam lagi tu.

    ReplyDelete
  4. dah spesies dia tuh...tu yang lepak situ tuh

    ReplyDelete
  5. ayam tu nak berkawan dgn ayam kat peti agaknya...hehehe

    ReplyDelete
  6. heheh..lucu lak tgk pic mereka..muafakat tu..berusaha nk dapatkan utk azfar..

    ReplyDelete
  7. hihiii bkn main lg azfar ni yer.. mentang2 dh dpt kaki.. sweet je -)

    ReplyDelete
  8. la..mendongak dia tgk ayam kat atas tu..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign