Fresh from the owner...

26 June 2012

Azfar yang suka makan.

Azfar suka makan. macam Kak Ngah jugak. pantang nampak orang makan dia mesti nak makan jugak. Kak Ngah pantang nampak makanan. Kak Ngah up sikit la. dia tak makan time tidur je. tu pun kalau dia bangun dan dia nampak aku tengah makan pun kadang-kadang dia nak makan jugak. Azfar ni kalau orang bagi makanan dia makan. tapi selebihnya dia buang dalam tong sampah or kat mana-mana je la.

yang jadik masalahnya kalau dia buang dan lepas 15 minit dia akan datang dan kutip semula makanan dia tu. boleh gitu? sebab tu makanan dia terus kena buang dalam tong sampah or bagi ayam makan. kalau tak memang dia sure akan ambik semula la kalau dia jumpa. aku tak nak la dia jadik macam Kak Ngah. Kak Long tak mengutip tapi tiba time Kak Ngah suka mengutip pulak.

jom layan pics Azfar masa kenduri kawin dua minggu lepas. hehehe... dua minggu baru nak upload. dasar ni. ala, janji ada kan?

dapat goddy bag dulu. dalam tu ada biskut ni.

bersungguh-sungguh Azfar makan.

sempat lagi jeling orang lain tu.

habis satu biskut jagung perisa pandan tu.

masa datang kenduri tu orang tengah ramai jugak la. tempat pulak tak berapa nak besar. dia orang buat kat dalam kawasan rumah je. area kampung macam tu la. kecuali kalau kat rumah tu tak ada tempat luas untuk tetamu memang dia orang akan tempah dewan. tapi kalau kawasan rumah muat untuk para tetamu makanya tak akan buat kat dewanlah. ada jiran sebelah rumah ni buat kat dewan sebab tak dapat nak tampung tetamu yang ramai.

kawasan rumah tak besar mana pun. tapi sebab husbennya mualaf dan bakal menantu pulak Indian, jadik ada tiga bangsa la yang akan datang ke wedding anaknya tu. harus la buat kat dewan kan. kalau tak nak duduk kat mana dengan tetamuyang berbilang kaum tu. hehehe... memang meriah la raya dia sebab semua raya dia sambut. cucu dia la kiranya memang bertuah sangat.

sementara menunggu seat kosong, budak-budak diberi gossy bag dulu. dalam goddy bag biasa la. ada gula-gula segala. Azfar meamng tak tunggu dah. menjerit 'nak' je sampai la biskut tu masuk ke mulut baru la dia diam. hahaha... lapar la tu. lepas 15 minit baru la boleh makan nasi. anak-anak ni dok makan ke ayam goreng je. tapi ayam tu selalu je tak cukup sebab dia orang masak masa tu jugak kot. sebab bila nak makan panas je lagi ayamnya. sampai terpaksa tiup.

bila tengok rupa pengantin baru la terperasan yang salah seorang tu kawan aku masa sekolah rendah dulu. selalu jugak jumpa kat Bazar Ramadhan. tapi tahun ni tak tahu la sebab husben tak ada kat sini kan. tahun lepas pun sama. aisey...!!!





my foot: nanti BW ye. daripada semalam line ni slow je. dekat sejam nak connect tapi tak lepas-lepas. tension dibuatnya. huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. seronok tgk azfar mkn.. bersungguh2 :-)

    ReplyDelete
  2. Comel ha makan sampai comot2 :)

    Kita pun senang hati bila anak suka makan kan :)

    ReplyDelete
  3. aku kan selalu siap2 bawak biskut or makanan ringan2 dlm beg, kalau anak ngamuk, aku sumbat je dulu wkakakkakaka

    ReplyDelete
  4. olololo tomey nye dia makan biskut jagung..nyum nyum

    ReplyDelete
  5. jaga2 kak..nanti jadi tabiat untuk diorg sebab suka makan bnyak..bila dah besar susah nak control..

    manja kan kena bertempat..
    selamat pagi..=)

    ReplyDelete
  6. Biskut apa dalam goody bag tu? Kaler ijau. Habis dia makan. Bagus azfar ni.

    ReplyDelete
  7. suka tgk bila anak2 kecil ni makan.. cute!

    ReplyDelete
  8. kita leh geng lah,,,aunty pun suke makan gak! hihihi

    ReplyDelete
  9. sekarang majlis kawen mesti dapat goody bag...seronoknya sekali pergi dapat 3 sebab kami 3 beranak jer...biskut dalam tu..mesti mia dah kata hak dia..hahaah..

    berdungguh nampak azfar makan..sedap ker tengah lapo tu..hikhik

    ReplyDelete
  10. pandai mkn dia ni...

    ReplyDelete
  11. ika pon suka makan.hahaha

    comel azfar ^^

    ReplyDelete
  12. memang lapar tu..sampai makan biskut pun habis.hehehe

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign