Fresh from the owner...

27 June 2012

Apa jenis permainanlah ni?

anak-anak buah aku ni selalu je bawak balik permainan pelik-pelik. zaman aku tak ada pulak la game macam dia orang ni. zaman dia orang ni macam-macam permainan ada. sampai aku sendiri pun tak tahu apa nama permainan yang tercipta tu. adeh...!!!

yang perempuan dengan permainan perempuannya. yang lelaki dengan permainan dia orang la. kalau tak dapat main komputer, dia orang akan main kejar-kejar. tapi bukan macam stail aku masa zaman budak-budak dulu. dia orang ni entah main apa-apa entah.

ini sepupu. dia orang sebaya. yang lelaki dua orang tu termasuk yang tengah dukung Azfar tu.

ini team budak kecik. sebab tu ada tiga orang.

team budak besar kalah.


dia orang kena berlari dan melepasi siapa je yng jaga pintu pagar. macam main bola. bezanya dia orang kena jaringkan diri sendiri. adoiii...!!! cara nak matikan geng lawan dengan baling kayu kecik. jadik orang tu auto la mati. dan cara nak hidupkan pulak dengan cuit teammate je. kalau semua dah mati, team satu lagi ambil alih posisi dia orang. dan siapa melepasi pintu pagar banyak kali, dia la menang.

aku tengok je. sebab tak faham kan. jadi layankan je la. kalau dia orang ni main menyorok-nyorok, dia main dalam rumah. hahaha... menyorok dalam rumah sah-sahlah itu saja tempatnya. pelik aku kalau time menyorol pun dalam rumah. aku dulu main kat kawasan rumah. atas pokok. memang jenuh la nak mencari tu.

kalau dulu ada baling tin, rejam selipar siap dengan rejam orang lagi, tapi sekarang ni aku tak jumpa dah budak-budak main benda alah tu. kalau ada pun sikit je la. banyak games yang dah lupus. tak apa la asal ada permainan kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. Dulu2 byk game yg kita main budak2 skrg dah x tahu game trsbt.

    ReplyDelete
  2. ye la..tak tau jgk..ni dorang reka sendiri ni...

    ReplyDelete
  3. dulu main nyorok2 selalu jamban jadi port..tihehe :D

    ReplyDelete
  4. best gak main petang2.. tapi dni dah pregnant ni takleh join permainan hubby and jejiran. we ol kat sini main petangue hehe

    ReplyDelete
  5. hmmmmmmmmmmmmm. men aper eh g2?

    ReplyDelete
  6. Heheee, apa game sekalipun yg penting diorang happy kan ;)

    ReplyDelete
  7. tak pernah tau gak permainan ni nih...

    masa kecik2 dulu g tak berkesempatan nk main permainan2 ala2 mcm ni...maklumlah anak tunggal..pastu mak suh duk umah je...kalo kawan2 dtg umah pun main anak patung dgn masak2 jele...hik3

    ReplyDelete
  8. hihii... mcm syok plak pemainan dorg ni kak... ni yg tibe2 tingat zmn budak2.. :-)

    ReplyDelete
  9. permainan dulu2 ramai dah anak2 skrg yg tak tahu main .....

    ReplyDelete
  10. Mcm galah panjang tapi combination beberapa game lain kan? Cuit2 untuk hidup tu mcm game apa ye? Lupa dah.

    ReplyDelete
  11. teringat waktu men kecil2 dulu kejap main kejap gaduh.. hehehe

    ReplyDelete
  12. kecik2 dulu...suka main baling tin dengan selipar...seronok giler...tak macam budak sekrg main tak keluar peluh...

    ReplyDelete
  13. hehehe kalau halaman rumah besar semua mainan pun jadi dear..hehehe

    ReplyDelete
  14. mainan apa tu..tak appa janji permainan yang baik-baik saja

    ReplyDelete
  15. hehe. game rekaan sesedap rase. ;)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign