Fresh from the owner...

22 June 2012

5 bukan 8. Bukan 2. Jauh sekali S ye.

apa yang 5 bukan 8 tu? bukan 2 jugak jauh sekali S? adehhh... tak faham la. ni yang buat nak garu-garu kepala yang tak berapa nak gatal ni. (*_*) ni pasal teka nombor semalam la ni. nak make sure kita ni rabun warna ke tak. aku jumpa nombor ni kat forum. macam-macam dia orang teka untuk nombor yang keempat tu. alhamdulillah... aku tak nampak pulak nombor 8 tu. sebab dalam forum yang teka pun either 2 ataupun S. tak ada pun yang teka 8. muahaha... 5 ada jugak tapi kureng la.

jom kita tengok nombor tu semula ye. kali ni kasi besar sikit. senang tak nak nampak?


ini yang aku trace guna photoscape je. betul tak?


betul tak? betul la tu. sebab yang bagi pic ni pun wife dia optimetrics. aku tengok pun aku nampak 5. bila aku trace ikut dot dot kaler tu pun aku nampak 5. bila kata 2 tu yang aku confuse sikit. tapi kamu dan kamu tak ada pulak yang teka 2 kan? 8 ada la.

salah satu je tak apa la. tak ada la rabun pun as long as boleh differentiate kaler traffic lights dah okay la tu. ada orang tu dia kaler blind tapi lepas pulak time ujian komputer sebab dia hafal. ini dia sendiri yang cakap. daia kata dia hafal. padahal dia nampak kaler merah kat traffic light tu putih kuning dengan hijau tu sama je warna. bahaya kan?

kalau dia drive atas jalan la bahay. sebabnya nanti kalau jadi apa-apa ssuah jugak. tapi nak buat macam mana. bukan dia mintak pun nak buta warna. dah Allah tentukan macam tu. reda je la. aisey... asalnya nak taip pendek-pendek je. tapi nak jugak taip panjang-panjang. dasar betul la. hahaha...





my foot: pada mana-mana yang aku belum BW tu  sabar ye. aku terpaksa berjalan ala siput ni. kejap-kejap kena shutdown cpu. zaman dinasour kan. sukup sejam dia mula la panas badan-badan. ada yang sempat aku baca entrinya je tapi tak sempat komen. tak apa la. biar lambat asal BW jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. ha'ah..ramai je yg buta warna, tp drive jugak.. tp dorang dah biasa dgn warna mcm tu sekeliling die, jd insyaAllah xde pape bahaya katanya.. risau jugak! :p

    sy nampak 5 jugak..alhamdulillah, sy nmpak jelas je warna2 yg ada. :)
    (sori, komen pun terpanjang pulak! aisehhh)

    ReplyDelete
  2. yeyy g betul semua...
    walaupun tak bg komen kt entry ni semalam..

    ReplyDelete
  3. apapun tq sudi jugak jenguk2 lama saya... terus follow

    ReplyDelete
  4. Eg ni test sblm kite wat lesen kan.... Lupe ar... Dah lame belajo keter hihihi.... Lieya ni rabub jauh byk tau... Belah knn 475 belah kiri pun 475.... Bile test kaler camni macam ade efek gak le.... Jenuh kene belek n tenung hihihi

    ReplyDelete
  5. heheh// kalo jumpa pakar mata slalu la suh jawab huruf/angka apa y kat dlm ni..

    ReplyDelete
  6. p/s: sy tag awak, if rajin jom la join ye..
    http://greenyhouse.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

    ReplyDelete
  7. salam..

    hehe..betullah nombor 5 ;)

    ReplyDelete
  8. aah akk teka sama ngan yg adik trace tuu .. nampak 5 bukan 2 ..
    jelas je akk nampak nie ;)

    ReplyDelete
  9. YM nampak 5.Jauh sekali le 2...huhu

    ReplyDelete
  10. Lima tu mmg susah sikit nak tgk ;) kena ambil masa sikit

    ReplyDelete
  11. adek saya pun buta warna. huhu. sian die.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign