Fresh from the owner...

03 May 2012

Tok bomoh saya.

ni abah dengan Kak Ngah masa Kak Ngah baby lagi.



ada bercerita tentang 'tok bomoh' aku kan? hahaha... ala, bukan tok bomoh betul pun. dia dipanggil je tok bomoh. MIL pun panggil husben aku tu tok bomoh. instead of terus pergi klinik ke or hospital, dia akan berubat sendiri dulu. ha, berubat macam mana la tu agaknya ye?! husben gunakan ayat Al-Quran je. dia kata cuba la cara tu dulu. kalau tak boleh, baru la bawak ke klinik.

sebab tu kalau anak-anak demam, senang kalau dia ada. dia akan basuh tulang belakang dengan bacaan ayat-ayat suci tu. bukan la aku tak boleh buat jugak tapi dia lagi power. hehehe... manja aka mengada-ngada.

tapi tu la... nak mengada-ngada dengan siapa lagi kalau bukan husben sendiri kan? takkan nak pergi kat husben orang lain pulak. nak kena lekuk boleh la. tadi aku dah taip entri lain sebenarnya. tapi dengan tahap kelembapan broadband yang melampau ni maka keluarlah entri yang entah apa-apa ni. sekadar menjawab pertanyaan apa la yang husben aku buat sampai boleh jadik 'tok bomoh' tu.

terima kasih sebab sudi baca entri merapu ni. hehehe... teringat rancangan Tanyalah Ustaz yang aku pernah tengok. katanya, suba la berubat cara Islam dulu. kalau dah tak boleh baru la bawak pergi hospital. sama je macam husben aku kan? (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. Boleh ajarkan cemana nak basuh tulang belakang tu guna ayat Al Quran? Ada doa utk sembuhkan batuk tak? Ajar la kat blog. Please...pleasee please kamu jangan nakal.

    ReplyDelete
  2. untung akak dpt husben yg pandai berubat camtu.. :)

    ReplyDelete
  3. betul tu..seeloknya guna ayat suci Al-Quran..

    ReplyDelete
  4. btlla tu..ada org dikurniakan kelebihan..dpt mgubati seseorg dgn surah2 suci ni..

    cth tjadi pd lya sndiri.. hmpir 15 thn kot..lya sakit n brumah di spital.. last msuk icu bln 11 thn lps..lps kuor icu cuba berubat cara islam.. gna ayat2 suci..n spae sangka..sjk dr hari tu smpai skarang tuhan kurniakan lya ksihatan y baik..y pting usha kan.. klo dulu..sehari wajib 30 biji telan pil..kalo xde ubt dlm darah..lya blh jtuh sakit truk n warded.. tp skarang dh hmpir 4 bln x mkn ubt..walaupon sbijik..

    cma sjk sakit gg ni la..ambik ubt thn skit,,

    ReplyDelete
  5. eh.. komen dr akak xda plak..

    emmm camni.. akak submit link akak semula blh tak..?? nanti sy masukkan..

    xpalah kak.. saya pejam mata je.. hati tgh eppy.. no hal la kalu tlambat submit pun..hihii

    p/s : nanti br sy dtg baca entry

    ReplyDelete
  6. a'aa kan kak.. kalu ada suami, mesti nk suh suami yg buat kan.. walaupun kita tahu..hihii

    ReplyDelete
  7. untunglah ada en suami yg power.tok bomoh macam nie mmg kita perlukan dlm famili.lebih2 lg klu ketua keluarga..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign