Fresh from the owner...

11 May 2012

Soledad yang tinggi sentimental valuenya.




bertahun lepas, lagu ni ditujukan khas buat aku oleh seorang kawan. sentimental value lagu ni tinggi. maksud liriknya pun dalam sangat. sebab tahun terkahir kat UKM tu kira aku dengan dia makin rapat la. sebelum tu dah kamceng. tapi masuk UKM lagi kamceng la. dia la budak cemerlang yang aku kalahkan untuk killer subject masa kat UKM dulu tu. selalu jugak lepak tengok movie sesama.

even aku dah kena dismissed dan masa tu kerja as GSTT pun aku still turun KL dan hangout dengan dia. dok layan movie, makan-makan plus sembang-sembang. kemudiannya dia keluar jadik cikgu dan aku sambung belajar bidang lain pun kami still keep in touch. kalau tak sms, surat. dulu memang suka hantar. mana ada email dengan skype. apatah lagi FB.

persahabatan aku dengan dia pun ada pasang surut. ada sampai berminggu tak bertegur sapa. kadang-kadang entah angin puting beliung apa entah tiba-tiba je tak bercakap. pelik bin ajaib. tapi tu la. persahabatan tu kekal sampai sekarang. last aku jumpa dia pun masa raya tahun 2008. lepas tu ada la plan nak jumpa tapi pernahnya jadik. ada je halangan. insyaAllah jugak, kalau jadik... kami sama-sama akan ikut husben masing-masing this year.

banyak kenangan yang terlukis dan terukir di situ yang menjadikan siapa aku dan siapa dia sekarang. cuma yang mampu, aku doakan dia bahagia selalu hendaknya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. aah lagu nie pernah popular .. akk suke sgt2 ;)

    ReplyDelete
  2. kenangan persaahabatan yang penuh dengan memori yang indah.. smoga ukhuwah itu akan sentiasa berkekalan

    ReplyDelete
  3. lagu ni memang best!

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign