Fresh from the owner...

05 May 2012

Pergi atau tidak, belum pasti lagi.

dua tiga hari ni, jalan nak ke bandar tu jammed je. siap ada traffic lagi yang jaga jalan. kebetulan hari tu aku nak beli nasi lemak lepas hantar Kak Long ke sekolah. bila melalui jalan yang biasa aku guna tu, nampak traffic berhenti untuk jaga lalulintas. apa hal pulak ni sedangkan kat situ biasanya tak ada traffic. kat simpang nampak ada jentera bomba nak keluar. kat depan ada satu lagi. bila yang ni dah selamat keluar, datang pulak bas pasukan penyelamat ni. jammed. memang bersusun jentera bomba tu tepi jalan.

my sis kata sempena dengan Hari Bomba. tahun ni buat kat Pahang so semua negeri turun ke sini la. helikopter pun dok dua tiga kali buat rehearsal. jentera-jentera tu pun sama jugak sampai banyak jalan yang kena tutup. tapi bukan semua anggota bomba yang terlibat. yng terpilih saja la. kalau ada kebakaran susah pulak negeri-negeri lain kan? ^_^ my bro pun tak terlibat. kalau tak, boleh la dia balik rumah jumpa my dad.

Kak Long macam excited la pulak nak pergi. mesti seronok sebab kali ni melibatkan jentera-jentera yang banyak dan di kawasan lapang dan terbuka pulak tu. cumanya, semalam hujan. area pameran tu mesti ada air dan lopak-lopak air sebab hujan bukan main lebat lagi. siap dengan guruh dan kilat bagai.

ada rezeki kita pergi ye. nanti kita tumpang Ma dengan Ayah De la. itu pun kalau bernasib baik. kalau tak bernasib baik, entah-entah ibu yang kena drive. huhuhu... sangat malas nak drive ke kawasan yang sesak dengan orang dan aku pulak tak tahu jalan mana yang tutup dan jalan mana yang tidak. doakan yang terbaik ye.

jom tengok bomba yok!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. aah dik mereka lepak sini sejak ari jumaat , mencik sbb jalan jem
    hari nie ingat nak gi tgk tapi ujan , nampak sgt allah x bagi joint ekekek .. soo memang x konperm nak tgk lah sbb katanya ada payung terjun !

    ReplyDelete
  2. uikssss...bestnya leh tgk Big Boys dengan Gadget2nya!:)

    ReplyDelete
  3. Budak-budak mmg seronok lah tengok. Kalu jem mmg penat sikit lah nak mengharungi ya

    ReplyDelete
  4. mmg malas nak kuar sesak2 nih, tapi memandangkan aktivitinya best, kuar gak kadang2 tuh......

    ReplyDelete
  5. owh, 1st taem dgr sal ari bomba nih..hehe nnt kalo p, jgn lupa share gmbr yer..hihi

    ReplyDelete
  6. jem biasa takpe, jgn smapai banjir... huhu, lagi naya!

    sronok budak2 klu nmpk bomba kan...

    ReplyDelete
  7. sy dah lama xdrive tp still blh drive lah.. selalu hubby je drive.. sbnarnya rindu sgt nak drive.. tu yg time balik kg.. lpskan rindu dkt kete sendiri..hihi

    opsstt mksud sy.. kete sy sandiri tu.. kete yg sy tggal kat kg sbb kat sini guna kete hubby je.. :-)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign