Fresh from the owner...

28 May 2012

Oh, my MIL!!!

mahu bercerita kejadian masa husben balik. my MIL ada called aku dua kali. tapi aku tak angkat. biasa la kalau kita baru tidur, memang tak sedar dengan bunyi telefon kan? bukan setakat my MIL tapi SIL aku pun called jugak. pun aku tak jawab. telefon letaknya bawah bantal. dah sah-sahlah bantal yang jawab. tapi yang jadi kelakarnya bila husben called MIL, MIL cakap dia ada called aku dua tiga kali tapi tak berjawab. last called tu la baru ada orang angkat. 

yang tu aku sempat dengar sebab kebetulan aku baru je masuk bilik. aku dengar husben cakap, mana ada dia tengok tv. salah orang kot. ni husben la yang cerita semula kat aku. dia kata SIL aku called. ada orang jawab. suara memang suara aku. bila tanya buat apa, tengok tv. lepas tu senyap. bila tanya, “Sal ke ni?” orang tu cakap bukan. kesudahan cerita aku tak tahu. cuma yang husben aku ada cakap, MIL aku kata buat apa nak menyamar kata bukan aku walhal suara memang suara aku. dan MIL cakap malas nak called lagi dah kalau menyamar-nyamar ni. 


hahaha… aku nak menyamar? Ya Allah… buat apa la nak menyamar. tak ada kerja malam-malam nak menyamar. layan mata lagi sedap. aku checked received calls kot-kot aku jawab sembarang time aku tengah tidur tu kan. mana la tahu. tapi tak ada pulak received call daripada SIL. last called pun kakak aku pukul 7 pm. aisey… SIL aku called siapa la agaknya? sian kat aku. tak pasal-pasal kena kan? huhuhu… 

tapi betul la... pernah tak kita bila called orang, terus kita tanya kat mana? buat apa? walhal kadang-kadang kita tak pasti yang nombor kita dial tu betul nombor orang yang kita nak. sebab pernah terjadi kat aku jugak banyak kali. orang called tanya itu ini lepas tu baru tanya ni betul ke tak orang yang dia cari. boleh gitu? bila salah tu nak marahkan siapa? yang kes aku ni mungkin orang tu letak kot. tak pun ada pendua aku ni? huhuhu… 

oh, my MIL!!! nak buat macam mana Mi kalau suara tu macam suara saya tapi dia cakap dia bukan Sal. maknanya Mi dah salah called orang la tu. lagi pulak, telefon tu tetap duduk bawah bantal sampai ke pagi. macam mana tu? oh, tujuan letak bawah bantal tak nak bagi anak-anak terkejut kalau ada incoming call!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. huhuhu...dier nak bermanja la tuh ngan Sal...:D

    ReplyDelete
  2. ALAHAII SIANNYA.. SY PUN PNH JD GINI GAK SBNARNYA.. HIHI

    ReplyDelete
  3. Sian akak, takpe nanti explain balik kat diorang..

    ReplyDelete
  4. Tapi takkan salah call sebab no sal tu mesti dia dah save dlm henfon dia kan? Hiiii... ni mula la buat saya fikir yang bukan2 pasal mistik ni. Hehehe...

    Yg selalu telefon pastu main terjah je biasanya cina. Kalo tersalah call, terus je bercakap tak berenti2 nak mencelah pun tak sempat. Last2 bila dia amik nafas, kita cakap salah nombor baru le berenti bercakap. Hehehe.

    ReplyDelete
  5. adesss dh timbul salah paham pulak camni...

    leh suh sil check balik le no ygdia call tu no sapa....

    saspenn gak ni...jeng jeng jengggg

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign