Fresh from the owner...

17 May 2012

Line yang sangat teruk dan Kak Long kena 'campak'.

berhajat untuk BW pagi tadi. tapi malangnya line broadband ni sangatlah teruk. memang teruk. langsung tak boleh nak connect. tension la jugak kejap. biasanya boleh jugak tengok apa cerita kawan-kawan hari ni. tapi sebab line yang sangat teruk ni terpaksa la tunggu sampai ia pulih. petang ni la baru boleh bukak semula. 

dan petang tadi jugak bawak Kak Long ke klinik. sebabnya daripada pagi aku tengok badan dia merah je. macam udang kena bakar. satu badan merah-merah. pelik jugak. pesal la merah sangat badan dia ni. meamng dia demam tapi tak ada la meragam-ragam sangat. alhamdulillah. sekarang ni dia tengah tengok kartun kat tv.

doc ada tanya, ada bagi air kelapa tak kat dia. aku kata tak. doc kata ni campak sebab ada keluar biji-biji kecik macam ruam kat badan dia. ada ubat demam dan ada jugak ubat sapu. sebabnya Kak Long dok tergaru-garu je kat bahagian tengkuk dia. gatal katanya.

hohoho... ini pun sambil menaip sambil melayan Azfar main bola. Kak Long kalau dah tengok kartun tu kira dah okay la. dah tak ada la nak meragam apanya. nanti ada kesempatan aku melawat kamu dan kamu ye. undi untuk pemenang pertama tu esok la aku umumkan. tuan tanah seberang kata minggu depan dia pos hadiah segala. tak sempat minggu ni sebab dia sibuk sikit. sabar ye!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. kalu cmpak mmg gatallah kan kak.. mmg tergaru2lah.. sian kaklong.. mg cpt smbuh..

    ReplyDelete
  2. ala ciannya dia.. moga Kak Long cepat sembuh hendakNYA..

    line BB biasalah adakalanya memang rasa geram ya amat.. ai dah lama stop guna BB, skrg guna Streamyx sbb dlm umah lgsung tak bleh guna BB.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. kalau kena campak mmg tak selesa lah jawabnya..semoga cepat sihat kak long..

    ReplyDelete
  4. Dulu masa sy kena campak, mmg teras boring yang teramat. Hehe. Xbole nak watpa.
    MOga kak long cpt sihat hendaknya

    ReplyDelete
  5. kalau kene campak yg ade ruam² tu nanti jangan lupe sapu tepung ubi.. kurang sikit gatalnya..

    ReplyDelete
  6. cepat baik ya k.longgg :)

    ReplyDelete
  7. aiman hari tu kena campak pun tergeruk2 gru.mmg gatal kan..doc bagi ubat sapu tp tak guna pun.cuma makan ubat jer.hehe..

    air kelapa mmg paling mujarab utk campak rasanya..

    ReplyDelete
  8. semuga kaklong cepat sembuh dr demam campak

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign