Fresh from the owner...

24 May 2012

Lagi-lagi pasal photobook.



belum habis bercerita pasal photobook nampaknya. hehehe... ala, masa ni la nak bercerita pasal photobook pun. ada orang dah ada empat lima buah photobooks tapi tak ada kecoh-kecoh pun. ala, itu orang lain la. aku first tengok photobook ni masa exchanged album kawin dengan kawan aku ni. aku tengok nice jugak. lepas tu tak ada la terfikir apa-apa pasal photobook ni lagi. lepas 4 tahun lebih, baru la dengar semula pasal photobook ni. siap ada offer-offer lagi kat internet.

selalu jugak aku usha web online yang bagi diskaun untuk photobook ni. selain Groupon, ada milkadeal. ada banyak jugak la lagi. even siapa yang add company tu sendiri kat FB pun boleh dapat diskaun untuk photobook. ada yang dah ditentukan size apa dan jenisnya macam mana. ada yang bagi diskaun je dan pada kita la nak tentukan pilihan kita tu. nanti bayar je la kat dia orang. dan semestinya jugak kena download software dia orang la kan. intipati dalam software tu berbeza ikut company. sebab aku ada download dua tiga software daripada company yang berbeza.

ada yang canggih sikit. ada yang biasa-biasa je. harga photobook tanpa diskaun biasanya jugak around RM100 ++. bergantung pada pilihan kita. dah download software boleh la kita gunakan untuk letak pics kita ikut suka kita la macam mana kan. nak terbalik. nak senget. nak ada frame. semuanya terpulang pada diri sendiri. nak simple-dimple pun boleh je. tapi make sure la gambar-gambar kita tu cantik. kalau tak nanti print kita tengok pun tak sedap mata memandang. kalau nak buat kenang-kenangan dan nak compile dalam satu album, photobook ni memang sesuai la. tapi kalau jenis nak pegang satu-satu kena print la kan.






my foot: tengah tunggu next photobook deal. nak compile pics family kecik aku ni. teringin nak buat untuk diri sendiri jugak. hehehe... yang aku buat untuk adik ipar aku tu diskaunnya 70% daripada harga asal yang ratus-ratus tu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. teringin juga nak ada photobook utk family munna....

    ReplyDelete
  2. Software dia tu lain2 kan bagi setiap company. Maksudnya dia punya frame, background. Yang saya penah beli daripada PhotoTalkz dan PhotoBook. Akak beli yg mana?

    ReplyDelete
  3. byk nye diskaun diyer...nak buat jugak lew....

    ReplyDelete
  4. Kalau tahu mana2 yg ada diskaun, roger2 ibu Yusuf ya. Mcm nak buat lagi.. :D

    ReplyDelete
  5. nak buat jugaklah...

    ReplyDelete
  6. Blum ada photobook lagi,....

    ReplyDelete
  7. guna sapa puya..kalau blh share

    ReplyDelete
  8. Bila tengok orang lain buat berkobar-kobar juga semangat nak buat. Gambar banyak tapi simpan je tak print pun :(

    ReplyDelete
  9. rasa teringin nk jugak sebijik.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign