Fresh from the owner...

14 May 2012

Jimat pulak ke karnival kali ni.

hari sabtu bawak anak-anak dengan keluarga my sis ke Karnival Yo!!! masa pergi tu dah petang. pukul 4.45 macam tu la. hari pun nak kata redup sangat tu tak jugak. anak-anak sampai merah-merah muka kena panas. tapi sebab janji nak bawak jugak, gagahkan diri la kejut dia orang yang baru je tertidur. nanti kalau tak kejut sampai pagi esoknya dengar Kak Long membebel.

time datang tu PM tak balik lagi. tengah ada cabutan bertuah. kereta Savy dengan motor. just dengar je la. sebab tak berminat pun nak tahu. kalau aku keluar daripada pagi ke dan ada jugak masuk cabutan bertuah, kena la ambik tahu kan? hehehe... ke karnival tu sebab nak tengok pameran keretanya. katanya macam-macam kereta proton dengan perodua yang dah diubahsuai. so nak tengok la macam mana rupa bentuknya. nak tengok jugak kereta kasut yang budak-budak ni dok sibuk bercerita. 

layan pics je la dulu:-














macam-macam ada kan? daripada Baby Rhino kepada Shark dan sebagainya. puas hati jugak la cuci mata. bila dah panas sangat pergi ke tempat ber'aircond'. pergh... sejuk sangat!!! tak banyak keluar belanja kali ni. sebab Azfar pun tak minta belon yang harganya RM6 tu walaupun ada je jual. dia cuma mintak air sebab cuaca panas. lagi pulak, dia dapat belon Tabung Haji kemudiannya tu.

on the way nak balik dah nampak kilat sabung menyabung. bila lagi suku jalan nak sampai rumah, hujan turun selebat-lebatnya. Ya Allah, hujan ais rupanya. aku bukak lampu kereta pun aku still tak nampak jalan. drive seadanya. first time berhadapan dengan hujan ais. aku tak perasan. tapi kakak aku pegang. patut la masa berlari masuk rumah tu sejuk je rasa. macam kena ais.






my foot: malam tu jugak kami bergelap sebab ada pokok tumbang dekat dengan rumah. 4.30 pagi baru ada elektrik. huhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. kt maner hujan sbb akak kt YO! Pekan, bertugas smpai ptg, hngat teramat..

    ReplyDelete
  2. Hujan ais? wah menariknya kereta2 ni semua...

    ReplyDelete
  3. Uishhhhh!!!
    Canggihnya kak kete2 nih..

    ReplyDelete
  4. cantiknya kak... macam2 bentuk kete ader.. klu dekat sy pun join jugak agaknya.. hehe..

    hujan ais? kt sini x de pulak..

    ReplyDelete
  5. serius.. cntik sgt2!! :-)

    ReplyDelete
  6. Hujan ais? macamana tu kak?
    cantik2 kereta dubahsuainya tu:)

    ReplyDelete
  7. macam2 rupa ada ye.... kiut pulak kereta proton tu

    ReplyDelete
  8. wah, pelik2 keta dia...

    keta cam Mr.bean takde ke?

    hehe

    ReplyDelete
  9. untung anak2 dpt naik keta tu..jeles tgk kaklong n kakngah tu.hehehe

    ReplyDelete
  10. mcm kereta masa hadapan, canggih2.. :)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign