Fresh from the owner...

23 May 2012

Hasil tuaian di Groupon adalah photobook ini.



hari ni nak cerita pasal photobook aje la ye. hehehe... excited la konon sebab ada photobook walhal bukan untuk aku pun. tapi untuk adik ipar aku kat kampung nun. kebetulan pulak, time dia dapat photobook ni aku rasa wife dia pun baru balik daripada Mesir kot. sebab katanya dia nak balik bulan 6, exam dah habis. jadik dia boleh la engok dan simpan photobook ni untuk tatapan anak cucu. =^.^=

macam yang aku dah bagitau dalam entri sebelumnya, nak dapatkan photobook ni makan masa sebulan lebih. tapi untung orang-orang kat company tu tak adalah lepas tangan. siap called lagi kan nak bagitahu macam mana nak settlekan semua masalah ni. aku pun tak tahu kat mana silapnya sebab aku ikut step dia orang. solution kedua aku ikut pun tak jalan jugak. the last one baru la jadik. memang nak jadik rezeki aku agaknya bulan Mei jugak baru siap senang husben nak bagi by hand kat dia.


ini time akad nikah. dia orang nikah Jumaat pagi. sabtu tu baru majlis besar. hari jumaat tu lepas akad nikah ada makan-makan sikit. lepas tu preparation untuk esok la kena start pulak. pics ada banyaaaak sangat tapi aku kena pilih sendiri sebab tak ada jurugambar pro. adik aku tu tak nak hire. pesal entah. jadik aku la kena edit macam orang pro la konon. 

tapi aku suka. sebab aku buat pun seikhlas hati. kalau ada orang yang tak suka pun, ada aku kesah? grrr...!!! okay la tu kan. nak pulak dalam photobook. aku pun tak ada lagi photobook. bercadang nak buat jugak hari tu tapi sebab  yang ni pending tak jadi la lagi.


part yang ni paling menyerlah sebab ada kaler hijau. memang aku paling suka section hijau ni. anak buah aku pun kata cantik. aisey... kena puji la pulak. hahaha.. bukan puji aku tapi puji kaler tu sangat cantik. dalam gambar memang nice sangat.

ini time hari besarnya tu. yang kelakarnya, baju tu ambik daripada butik tapi dia orang kata butik tu macam tak basuh je baju tu. jadik nak tak nak pakai je la. kalau daripada awal tengok mungkin la boleh hantar dry cleaning. tapi dah last minute nak dry cleaning apanya. bab bunga tangan aku pernah baca dalam mana entah dia kata pastikan bunga tangan kontra daripada kaler baju. kalau hijau, ambik la combination white dengan red. hehehe... konon-konon la kata.


dan jugak pics family sebagai kenang-kenangan termasuk dengan makanan dan barang hantarannya sekali. kontra kan kaler baju pengantin dengan kaler baju family sebelah adik aku tu. memang colorful. macam-macam kaler ada. hijau, putih, merah, biru. 

apa pun aku doakan kebahagiaan dia orang sampai ke syurga. dan dikurniakan cahayamata soleh dan solehah.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. sama saiz jer pic photobooknya..klu buat lain2 saiz pastu ada frame sikit baru cantik.hehe pandai jer komen..

    ReplyDelete
  2. errr nak tny mcm mana nk amik dr groupun tu? yg milkadeal tu ek?

    ReplyDelete
  3. Cantik.. besar mana pb ni? NAmpak besar. Yang akak buat hari tu cenonet je.. :D

    ReplyDelete
  4. oklah kak.. hrp adik ipar kak sal tu suke :-)

    ReplyDelete
  5. wahh cantik nye. :D

    ReplyDelete
  6. Suka-suka. Best kan buat photobook ni. Boleh pilih mask, background, frame pastu bleh susun ikut suka. Saya dah beli 3 photobook, stakat ni semuanya sampai cepat. Sama la macam adik awk tu... Saya pun tak amik pakej utk print gmbr apa semua. Saje nak buat sendiri wp sampai skrg tak siap2 lagi gmbr kawen.

    ReplyDelete
  7. best juga photobook erk.....xpernah try lgi...

    ReplyDelete
  8. alaaa... kan ke hijau tu cantik. hihikkk. mesti ramai org tension kan kak, sbb nama blog kita hijaucantik. hahaaa. kita blm pnh buat lagi. mcm best je rupanya tu, gmbr kawen pun tah ke laut mana. apa kak? cap itik serama? meh nk tgk sikit hp cap itik tu.

    ReplyDelete
  9. beznye kalo dapat kan? huhuhu

    ReplyDelete
  10. tringin gk nk ada photobook ni.. hrga brape ye?

    ReplyDelete
  11. mcm2 ada skrg ni yek...
    gambar nikah tak byk...
    guna camera biasa je pun..
    tak cun kalo nk buat photobook
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. cantikk hamboi sedondon baju merah sekeluarga mahu habis kain sekayu... tp suke tgk photobook tu.. cantikk

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign