Fresh from the owner...

08 May 2012

Cenderahati daripada pihak Bomba.


masa Hari Bomba Sedunia tu, aku sampai perbarisan dah start. BIL berhentikan kerta dekat tapak pekan sehari yang Bomba guna untuk parking kenderaan besar dia orang tu. masa tu nampak la ada anggota dia orang bagi paper ni. memang aku tengok orang berebut-rebut. aku tak ada la nak berebut pun. berjalan je ke situ nak tengok apa yang dia orang bagi.

kiranya macam door gift la. ada yang dapat paper bag siap ada majalah dengan note pad. aku dapat ini je. tapi tak kisah sangat pun sebab niat asal pun nak tahu apa benda yang dia orang bagi tu.

mug.

ada jugak sekotak tisu kat dalamnya. dah selamat aku guna. mug ni jadi perhiasan je la. siap anggota bomba tu cakap, kalau nak lagi pergi serbu kat tapak pameran. masa aku jalan-jalan dengan my sis tu, tak ada pun nampak orang bagi benda alah ni. mungkin jugak sebab masa tu pameran tak bukak lagi. tengah tunggu sultan. aku pulak tak boleh nak tunggu lama. Azfar la dok sibuk 'nak' dekat belon yang dia nampak ada je budak-budak pegang.

untuk dia aku belikan Boboiboy. untuk Kak Long dengan Kak Ngah pulak Angry Birds color hijau dengan biru. mana boleh beli satu je. yang lain pun nak jugak. tak boleh adik je main. abah kata belikan je la untuk anak-anak. aku ikut je. abah tak ada, tapi abah called tanya anak-anak macam mana. suka ke tak tengok perbarisan. alahai... sian abah!!!




my foot: seronok kalau pergi sefamily. huhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. KALU SY DPT MUG CAMNI PUN BUAT PERHIASAN GAK..HIHI

    ReplyDelete
  2. bomba negeri pahang tu....

    ReplyDelete
  3. aaaa....last week kan...sibuk betul Pekan, banyak jalan tutup...

    ReplyDelete
  4. banyak jalan tutup kat Pekan last week kan...susah betul org yang sekali-sekala balik Pekan ni carik jalan...hahahaha

    ReplyDelete
  5. teheheheee. nak angry bird warna hijau. gitula kan bila ada anak 5, 5-5 kena belikan. kasi adil seadilnya. paling untung? yg sulunglah. hihiii.

    nota:kita hendak alamat dgn nama penuh akak. send di nsahida@gmail.com ek ;) tq

    ReplyDelete
  6. Sal org Pahang ke?..

    Sebabnya kami duk Kuantan..

    ReplyDelete
  7. WAHHHH BESTNYA.... BIASERLAH KLU ADE ANAK² GITULAH JWPNYA... SY PUN KDG2 BEREBUT DGN AMIR BILE AYAH DAPAT HADIAH.. ADEHAL AYAHNYA BIASER JER.. KAMI PULAK YG LEBIH²...

    ReplyDelete
  8. klu rietta pown smpan jew kt lemari....sebab xde jual kt kedai...hehehe....kenangan....

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign