Fresh from the owner...

24 May 2012

Budak kecik yang lasak. ➳♥

ini kes mengikut si kakak-kakaknya. memanjat je la kerjanya.


Ya Allah. budak ni lasak sangat sebenarnya. pening kejap kepala. kalau dah dia mulakan aktiviti, siap la. Azfar meamng suka tarik perhatian. especially kalau ada ayah aku.  kalau dia ambik something, dia akan pergi kat ayah aku dan bagi benda tu. tak kira la apa pun. janji bagi. selagi tak ambik benda yang dia agi tu, selagi tu la dia jerit "Nah!". hahaha... mengada kan? sama jugak kalau dia dapat masuk dalam bilik solat ayah aku tu. jangan harap la boleh ambik dia kecuali kalau aku pakai tudung.

tak payah lama la dalam bilik tu. bagi dia dalam lima minit je. lepas tu dia akan cari aku jugak. aku rasa dia mesti rindu kat abah dia. sebab dengan ayah or abang aku dia macam mengada sikit. macam nak tarik perhatian walhal memang dia dapat pun perhatian tu. cuma bukan daripada the father la. abah banyak missed tentang Azfar ni berbanding Kak Long dengan Kak Ngah. tapi nak buat macam amna. bukan mintak pun kan. tak apalah dik. ini bahagian adik.

aktiviti semasa. memang sengaja pakaikan diapers je sebab Azfar selalu berpeluh.


lagi satu, dia suka sangat kalau dapat jalan-jalan. aku bukan tak nak bawak dia. tapi sebab ada baby kecik yang aku jaga ni, dia kena jadik tahanan rumah la. kadang-kadang abang sepupunya bawak berjalan. ada masanya jugak to abahnya yang bawak. biasanya pun tok abah yang bawak.

tangga tu memang port dia la. tapi yang kelakar tu, sebelum dia betul-betul naik atas biasanya dia akan pandang kita dulu. konon nak pastikan yang dia takkan dikesan naik tangga. lagi satu dia akan panggil klau dia nak naik tangga ye. tu nak bagitahu la yang dia sedang menuju puncak. hehehe... ada masa kalau dia tengok kakak dia main kerusi, dia pun main jugak. sekejap lagi sengar la suara dia. konon-konon macam kaki tu terlekat la. padahal tak pun.

dan Azfar memang 24 hours berpeluh. orang buat kerja berat katakan. memang tak sah kalau tak berpeluh. waktu pagi pun kejap je dia pakai baju. malam pun time nak tidur je. memang melekit la kalau dia dah start buat 'kerja' dia tu.  (♥♥,)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. Sama ler gan syifa suka panjat...

    ReplyDelete
  2. anak laki lasak pun xpe...janji sihat sejahtera :)

    ReplyDelete
  3. mak aku kan pesan, jgn biasakan tak pakai baju, nak2 kalau anak pompuan, nanti sampai ke besar derang cam nih....anak aku pun kuat peluh gak...tapi aku sarung gak baju hehehehehehhehee

    ReplyDelete
  4. anak laki jauh lebih lasak dr anak perempuan kan..nak2 ada geng , adik abg smua ....hmm mmg lasak la diorg ..tak terkawal

    ReplyDelete
  5. budak tengah lasak memang cenggitu, kita kenalah pantau, risau jugak kalau apa2 terjadi pada dia kan..

    pasal berpeluh tu memang normaller.. kalau tak melekit tak sah..

    ReplyDelete
  6. Patut le pakai diaper je, kuat berpeluh rupanya. Anak lelaki mmg suka memanjat kan.

    ReplyDelete
  7. akak jg baby besar man yer?

    ReplyDelete
  8. aktif yea..anak saya kadang pun suka bukak baju tapi saya selalu paksa diaorang pakai baju, hehe..berpeluh tu sihat tu..

    ReplyDelete
  9. Inilah gaya anak lelaki sebenar kan azfar kan. hehe..

    ps: Tp anak2 ibu Yusuf baik yg laki atau perempuan sama je lasaknya masa kecik2.. :D

    ReplyDelete
  10. itu namanya anak lelaki...hehehe

    ReplyDelete
  11. skrg pun mmg musim panass kan...mau tak berpeluhh si azfar...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign