Fresh from the owner...

24 May 2012

Bertolak-tolaklah kita.

letak pic ni aci tak? hehehe...


sepatutnya taip entri ni semalam. tapi entah la... tiba-tiba jadik macam malas la pulak. sudahnya terbiar dalam draft je. semalam hari bertolak-tolak sedunia. hahaha... kenapa? semalam masa hantar Kak Long aku dah rasa macam ada something wrong je dengan motor my BIL tu. tapi bawak jugak la. pertengahan jalan pun sama jugak rasa lain macam. dah la semalam aku bawak Kak Ngah sama.

on the way balik, motor tu macam dah nak matu je. sempat singgah kedai ye belikan nasi untuk Kak Ngah. minah kecik ni jenis makan nasi pagi-pagi. perut macam perut abah. eh, abah makan nasi ek pagi-pagi?! makan jugak. kadang-kadang tu makan roti je. okay, tercerita lain sudah.

lepas beli dan on the way nak balik tu la motor tu tak nak hidup. adoiii la... sengal betul motor ni. nasib baik la dah nak balik. jadik dengan Kak Ngah ada dalam raga motor, aku tolak je la motor tu dengan jayanya. mujur jugak la cuaca pagi tu tak sepanas mana. tak penat sangat pun sebab ada teman kan. aku suruh Kak Ngah tolak motor pun dia tak nak. sedap lagi duduk dalam raga. Kak Ngah ni betul la. ^_^

sampai rumah la baru rasa lemah lutut. baru la rasa penat. Ya Allah. letih betul. hahaha... dan pagi ni bawak Azfar pulak sebab dia sibuk nak ikut. sekarang ni dia macam tahu je timing aku nak hantar dengan ambik Kak Long balik sekolah. walaupun aku tak pakai tudung lagi, tapi dia awal-awal dah nangis dulu. alahai... Azfar sayang!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. Alahai ciannya.. x pe anggap je exercise pg kan kak.. :)

    ReplyDelete
  2. alalala.. kesiannya mama tolak2 motor,. ehehe.. tau tak, sampai ke hari ini saya tak reti nak bawa motor. bukan tak pandai nak tunggang, tapi tak berani.. ahahaha

    ReplyDelete
  3. alahi..motor meragam lah pulak kesian..hehe

    ReplyDelete
  4. aduyaii...
    ujian sungguh.... mmg pling x suka klo blaku kjadian x tjangka gni..lg2 dlm keadaan cuaca pns atau hujan.. dulu biasa tkena sbb tyr pncit..aduyaiiii

    ReplyDelete
  5. Aduhhhhh boleh lieya bayangkan situasi tolak motor tu.... Berpeluh2 gak tuuu..kompem terbakar 500 kalori tu hihihi

    Kikiki die dah tau timing nak keluar tu.... Bijak bijak...:

    ReplyDelete
  6. kak ngah mcm org kelantan + org Jawa..mkn nasi pagi2...hehehe..

    alahai kesiannya...

    ReplyDelete
  7. kuat mana sgtlah kak ngah tu nk tolak motor tu sal..hehee

    ari tu g pun alami situasi hampir sama....tgh merempit rantai motor buat hal...terpaksa incik somi tgglkan kt bus stop sementara dia pi kedai.....seb bek tak kena tolak motor sama2....

    ReplyDelete
  8. alahaiiii siannya akak... sampai tolak2... tp xpalah... kuarkn peluh... :-)

    ReplyDelete
  9. adoii..maunya tak letih...dgn kngah lagi duk dlm raga..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign