Fresh from the owner...

16 May 2012

Aksi sepupu bila tak ada orang.

tengok kaki mem besar tu.

nak cucuk mata ke?


madam besar dan orang suruhannya. hahaha... macam ni la dia berdua kalau kat rumah. Kak Long ke sekolah dan Azfar tidur. main je la berdua. selalunya yang lelaki ni ala-ala lembut gitu. lembut bukan pondan tapi manja. geram jugak aku akdang-kadang tu. sebabnya, kalau Kak Long balik sekolah dia akan tanya ada ke tak orang buat Kak Ngah. kalau ada, balik rumah sure dia pergi cari dan marah orang yang buat adik dia la.

Kak Long dominan. sekarang ni banyak kali jugak si Mirul ni pukul Kak Long kalau Kak Long marah dia. berdebub debab jugak la. tapi end up mesti dia menangis jugak sebab Kak Long akan balas semula. kalau tak pukul pun dia cuma tolak je. dan mamat ni akan menangis dengan jayanya. boleh gitu?

kalau dia berdua dengan Kak Ngah pun sama. kejap-kejap nanti dengar la dia cakap: "Cakap dengan Ma Anis tak nak kawan saya." hahaha... macam tu sekali kan? memang kalau balik kakak aku pun perangai dia bertukar la. macam-macam ada. yang tak ada awal pagi tu pun keluar la time mak dia balik kerja. lagi la menyirap aku tengok. sebab time tu manja dia jadik 200%. adoii la...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. dia plg kecikkan.. tu yg manja terlebih tu kak.. sama jugak dgn anak sy yg kecik.. manja kemain.. :)

    ReplyDelete
  2. Suke tgk gelagat anak2 ni kan, menceriakan

    ReplyDelete
  3. ayo ! dah macam ape tah . huhuk . biase la tu . kiera kecik-2 pun dengan sepupu selaber je , sekarang dah bosar je malu-2 . Hohok ! aduhai , teringat zaman kecik :p

    ReplyDelete
  4. garang jugak kak long ni.. hihii

    ReplyDelete
  5. olorrrr... kiutnya mereka bermain..

    Sesekali bermanja, nnti bila dia dah besar mesti kita rindu zaman bermanjanya itu..:).

    ReplyDelete
  6. amboi2...bermanja manja ye..

    ReplyDelete
  7. hehe ingatkan berebut botol susu tadik

    ReplyDelete
  8. budak2 mmg macam2 style.meriah jer rumah dengan anak2 n sepupunya tu..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign