Fresh from the owner...

23 May 2012

Adoiii... tension sikit je.



konon-konon nak pakai tab. senang nak berblog. tapi last-last guna computer jugak. hahaha... sengal tak aku. guna tab ni okay je. tak ada la best macam guna laptop ke pc ke tapi boleh manage la. cumanya, ada certain blog tu kadang-kadang aku tak boleh nak post comment langsung. kena jugak bukak pc kan? leceh la awak ni encik tab. 

kebetulan pulak ada satu cpu kat rumah ni yang dah tersadai lama dalam bilik my sis. barang second hand. beli je dan pakai kejap dah rosak. hantar repair dah dua tiga kali. sudahnya kakak aku biarkan je dalam bilik. dah setahun jugak la dalam bilik dia tu sampai la dia keluarkan baru-baru ni. ayah aku pulak kebetulan kenal sorang budak ni. dia buat part time repair computer. jadik dia la gigih hantar cpu ni kat budak tu untuk direpair. katanya ada dua komputer senang. tak ada yang berebut.

bila dah repair dan aku yang bayar, aku ambik la kan? hahaha... masuk dalam bilik senang nak berblog malam-malam. ayah aku bagi kat aku sebab aku yang bayar duit repair. budak-budak ni tahu main game je. ada dua komputer pun mesti berebut jugak. lagipun minggu ni minggu exam. tak boleh main-main komputer. result dah cun baru ibunya bagi sentuh keyboard. kalau tak cun kena puasa komputer sebulan.

komputer ni ada mouse. mouse aku la. tapi dah rosak la pulak. keyboard pun sama. ini aku angkut keyboard dengan mouse daripada komputer kat luar masuk bilik. nanti la baru cari baru. kena carik kedua-duanya sekali. kalau tak susah jugak nak angkut dua benda ni tiap-tiap malam. memang tension la kejap tadi tengok entah apa-apa benda yang keluar. sekali, bila cabut je wayar keyboard baru benda alah tu pun stop. aisey... keyboard lama ni pun dah jammed jugak.








my foot: ada eh nak tengok photobook tu? ngeee...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. Ada jugak tab...tapi suka guna computer jugah...
    Selamat pagi...bekfes apa hari ini...

    ReplyDelete
  2. tkkira tkkira..kita ttp berangan nk pakai tab atau ipad.. hahaha..mudah kalo nk jenguk fb ngan blog..nak2 lam pantang nti..ekeke

    ReplyDelete
  3. Tab tu stakat BW kt luar rumah blh la... Tp better desktop or laptop lg..mcm2 blh buat.
    Tunjuk la photobook tu..kite penah buat jgk tp guna uPrint.. Ok jgk siap ada cover box

    ReplyDelete
  4. sy xda tab tp ada laptop n notebook je.. walaupun camtu, sy jarang guna sbb lbh sk guna komputer.. rasa puas..hihii

    ReplyDelete
  5. Huhuhu Aju xde tab, xtau nk komen huhuhu, nk tgk photobook tu tau

    ReplyDelete
  6. tu la js pun tak suka guna tab sbb byk benda tak blh bukak direct...suka ngan notebook gak...hihi...

    ***nti citer pasal photobook tu sbb js pun tengah survey nk buat benda tu...hehe

    ReplyDelete
  7. Marya pun xpandai guna tab...hiks mcmlah ada, tp hubby nye...hahaha ;p

    Tak best mcm tak puas je... Tp teringin & berangan nak pakai Ipad...angan2 jelah...hehehe ;)))

    ReplyDelete
  8. takpe nanti kita beli baru ok..

    ReplyDelete
  9. guna pc..tak perlu besarkan biji mata...hehhe

    ReplyDelete
  10. takde tab so tak tak tau le camna gayanya

    takper nanti kita beli baru ye :)

    ReplyDelete
  11. tgh kumpul duit nk beli tab...
    tp br ada 25.90 jek..
    hahaaaa

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign