Fresh from the owner...

06 April 2012

Pelangi untuk Ibu.

masa aku sakit kepala hari tu kan, ada aku ceritakan pasal anak-anak yang berkelakuan baik. ada aku ceritakan pasal tu di entri ini. anak-anak ni ada masa nakal yang amat. ada ketika baik sangat. tapi walau apa pun yang dia orang buat, walau kena marah macam mana sekalipun... dia orang tetap yang terbaik. buah hati pengarang jantung dan paru-paru.

dan masa tu jugak, Kak Long ambil kertas dan colour pencils dia la. Kak Ngah kan suka ikut, jadik dia ni ikut je apa yang Kak Long dia buat. Kak Long ambil kertas dan start melukis dengan mewarna. aku tak ada la nak tengokkan sangat sebab kepala tengah sakit. bila dia tanya, aku jawab seadanya. semampu yang boleh. hehehe... kesian pulak kat dia orang ni kan.

ini apa yang Kak Long lukis:-

cantik tak? ^_^


Kak Long kata: "Ni pelangi untuk ibu. Ibu simpan ye?!" sweet kan? ibu mungkin tak simpan lagi kertas ni tapi ibu tetap captured setiap apa yang Kak Long buat untuk ibu. alahai... comel sangat kamu ni. sayang kamu ketat-ketat walaupun nakalnya kamu boleh tahan jugak. mengalahkan budak lelaki. dan kamu memang garang. hehehe...

doa ibu agar anak-anak ibu jadik anak-anak yang soleh dan solehah. dan semoga kehidupan kamu diberkati juga adanya.






my foot: kureng sihat sikit. kena selesema.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. apa2 punnn , yg penting utk mak ! .. ;)

    ReplyDelete
  2. bagusnya k.long..
    sejok rs hati kan..

    ReplyDelete
  3. seronok ank dah besar ye sis...:-)

    ReplyDelete
  4. alahai comelnya, so sweet

    ReplyDelete
  5. Touching kak..
    Memang apa yg anak buat khas utk kita rasa terharu kan kak.. ;)
    Get well soon kak..
    Happy weekend & take care yer.. ;)

    ReplyDelete
  6. ehh mmg sweet.klu sy sy simpan kertas tu.tp takpe akk dh masuk blog,jadi kenangannya tu takkan hilang,Insyaallah..

    kaklong mmg pandai melukis..:)

    ReplyDelete
  7. MEMANG SWEET...ANAK KITA YANG SULONG PUN NAKAL JUGAK HIHIHI....

    ReplyDelete
  8. ade jer kan akal budak2 ni.. kt sakit pun jadi tersenyummm.... terasa terharu....

    ReplyDelete
  9. alolor, sweet nye..

    simpan baik2 lukisan tu...

    ReplyDelete
  10. ololooo sweetnnye kaklong ni..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign