Fresh from the owner...

10 April 2012

Laksam buat suamiku.



dah macam tajuk cerpen la pulak. hahaha... ini antara favorite husben aku. suka sangat dengan laksam especially kalau ikan dalam kuah tu banyak. apa-apa jenis kuah yang ada ikan hancur kat dalamnya tu dia tambah suka kalau ikannya banyak. kuah laksa ke apa-apa je la. dan ikan yang paling dia suka ikan selayang. manis isinya. itu kata dia. aku hentam je apa jenis ikan pun. boleh je makan tanpa banyak soal. hahaha...

semalam asalnya aku nak beli nasi himpit kuah kacang. kebetulan my sis mintak tolong belikan nasi lemak untuk my BIL. jadik aku nak beli la nasi himpit kat kedai yang sama sebab kuah kacangnya kena la dengan selera tekak aku ni. kebetulan pulak hujan. aku tak tengok dah betul ke tidak apa yang aku order tu. aku pesan nasi lemak dengan tunjuk je kat bakul yang aku ingatkan nasi himpit tu.



bila balik je, aku tengok bukan nasi himpit yang aku beli tapi laksam. adoiii... tekak nak makan nasi himpit tapi terbeli laksam. aku bukan gemar sangat degan laksam ni. terus la teringat dengan husben. dia suka la dengan laksam ni. tambah lada giling ke blend ke kasi lagi pedas. lepas tu makan. bukan pakai sudu tapi dia suka guna tangan. macam-macam feel kan? bila teringat tu ada la mood touching-touching sikit. saja nak menyedihkan hati sendiri. huhuhu...

on Sunday my sis ajak buat tomyam tapi aku tak sampai hati nak buat tomyam sebab husben pun suka mintak aku buatkan tomyam kalau dia balik. semuanya tu time aku kepala tengah tingtong, selesema, badan tak berapa nak sihat. boleh je nak masak tapi aku cakap dengan my sis, aku masak je dia la yang potong-potong bahan sebab aku tak berapa nak larat. tapi lasat-last tukar menu je. buat nasi lemak. ngeee... bukan my sis tak blh nak masak tapi dia kata itu kepakaran aku. hahaha... iye la tu. tapi yang biasa buat tomyam, aku la.







my foot: pagi ni Kak Long ada lawatan ke Balai Bomba. aisey... kalau Kak Long tu pandai ambik pic, dah lama aku bekalkan dia dengan kamera. semua tu kan ke kenangan. dia takkan dapat dah kenangan yang sama tu nanti. unless cikgu dia mabik pic, okay la. hopefully ada la. dan harapnya Kak Long enjoy.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. Wahhh..sedap tu...kakain mmg suka mkn mcm tu.. Nasi kerabu lagi laa suka..tapi selalu beli jer..

    ReplyDelete
  2. lamanya tak mkn laksam ngan nasi impit buatan sendiri...hehe..

    sedap pulak nmpk kt sini...

    salam kenal, sy pun dh follow sini dan dh tukar link dgn awak...

    thanks singgah dan follow blog sy..

    ReplyDelete
  3. laksam mmg sedp. lya pon suka mkn

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan....rietta pown xselera laksam...tapi ibu suka....hehehe...

    ps...salam perkenalan....ada rezki, rietta join GA yea...

    ReplyDelete
  5. alamakkk sedap tu laksam kak... dh lama xmkn... ni yg nk mngidam ni..hehee

    ReplyDelete
  6. mesti husben sis terharu wifenye ingat makanan kegemaran. =)

    ReplyDelete
  7. Makan laksa @ laksam dgn tangan tu macam abah dan suami saya jugak. Heheh.

    ReplyDelete
  8. sedapnya laksam..tapi pelik jugak, camne makan laksam guna tangan tu kak? hehe

    ReplyDelete
  9. rindu laksam kelate.. uwaaaaaaaaaaaa :'(

    ReplyDelete
  10. terliur tgk laksam tuhh... lama jugak jiran sebelah tak bagi laksam.. rindu nak makan...

    ReplyDelete
  11. aku suka laksam....sedapnya!

    ReplyDelete
  12. sedapnya laksam..lama dh xmakan...feveret akak tu....

    ReplyDelete
  13. munna pun lagi suka laksam dari laksa....

    ReplyDelete
  14. laksam sedap ooooo...perghhh..terliur kak fieda tgk..

    ReplyDelete
  15. laksam sedap,nasi himpit kuah kacang pun sedap.tiba2 rasa macam nak buat plak.hehe..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign