Fresh from the owner...

26 April 2012

Kehebatan warna.



HILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA
MERAH

Kajian mendapati bahawa warna merah dapat membantu untuk mengurangkan rasa sakit kepala. Oleh itu jika anda mengalaminya , letakkan tuala lembab berwarna merah diatas mata anda. Ia mampu meningkatkan peredaran dan melonjakkan adrenalin.

MENGURANGKAN TEKANAN DITEMPAT KERJA
BIRU

Anda rasa tertekan? Cuba fokuskan mata anda kepada sesuatu yang berwarna biru.Ia berupaya meransangkan suasana tenang dan ianya dapat mengurangkan tekanan darah. Cuba ubah “screen saver” computer anda kepada warna-warna yang dapat membuatkan anda merasa tenang dan kurangkan rasa tegang. 

ELAKKAN INSOMNIA
MERAH JAMBU

Jika anda mengalami masalah sukar untuk tidur yang selesa diwaktu malam, apa kata anda mencuba petua ini. Hiasi bilik tidur anda dengan warna tersebut. Kajian mendapati bahawa warna ini mampu mewujudkan suasana santai dan selesa. ~ Suasana yang romantik.

CERIAKAN MOOD ANDA
JINGGA

Apabila anda merasa murung atau cuba untuk mengembalikan tenaga anda, cuba sesuatu yang berwarna jingga. Insyaallah pasti mood anda akan berubah. 

LENYAPKAN KELETIHAN 
HIJAU 

Terdapat pendapat yang mengatakan warna ini mempunyai kesan positif dalam sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni di dalam badan.






my foot: lepas ni kena sediakan tuala merah untuk buat ubat sakit kepala.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. kaler pun mainkan peranan...bagus ni

    ReplyDelete
  2. info yg sgt2 bagus ni.. warna pun mainkan peranan kan..

    ReplyDelete
  3. Saya takde lagi towel merha. kena beli la lepas ni.

    ReplyDelete
  4. tak sgka ye warna begitu kuat pengaruhnya dlm kehidupan.tp kena betul yakin la baru boleh cuba petua ni semua..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign