Fresh from the owner...

12 April 2012

Hadiah dari Bomba.

hari Selasa, Kak Long ada tripped ke Balai Bomba. dekat je dengan sekolahnya. tapi dekat-dekat pun Bomba jugak datang ke sekolah ambik dia orang. Kak Long tak excited pun nak pergi. tak tahu kenapa. emamng dia tak berminat dengan bomba-bomba ni kot. tapi tak apa la. dah sekolah bawak kan? lagi pulak, tu balai bomba baru tu. hujung tahun lepas baru guna. sebelum ni tak secantik tu balai bombanya.

balik sekolah masa on the way balik tu aku ada tanya dia, seronok ke tak pergi balai bomba. dia kata tak. dia siapa ajak kawan dia balik lagi. katanya bosan duduk situ lama-lama. hahaha... Kak Long ni macam-macam. dekat abahnya pun dia cakap benda yang sama. aku tanya apa yang dia dapat pergi sana? dia cakap, balik rumah la tengok. boleh gitu?

ini la hasilnya lepas balik daripada balai bomba tu:-

tabung ni ye.

dapat buku jugak.

dah ada nama.


bila tanya nak pergi lagi ke tak, Kak Long kata tak nak. hohoho... sabar je la dengan Kak Long ni. tak apa la Kak Long. sekarang je pergi. nanti-nanti belum tentu ada peluang lagi kan? ^_^




my foot: apa nak jawab bila anak-anak tanya bila nak balik rumah abah? hmmm... nanti ye kita balik.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. KIKIKI...nape kak long kate taknak plak tu ...takut kot tgk bomba panjat2 pakai baju celoreng2 oren heheheehhehe....

    bagus sis anak2 dedahkan bende mcm ni kan.....byk ilmu dpt dieorg belajar....

    ReplyDelete
  2. bgs anak2 didedahkan dgn info berkaitan bomba & kebakaran..utk keselamatan..

    ReplyDelete
  3. dia tak minat jadi bomba tu

    ReplyDelete
  4. nmpk jelas ciri2 keperempuanan kak long tu, sbb tu tak suka bomba2 ni kan...hehehe

    ReplyDelete
  5. alahai kesiannya.. nak pg rumah abah yer.. nampaknya abah kenelah blk lg kerap.. kesian kak long...

    tabung tu cantiklah...

    ReplyDelete
  6. maybe bukan girls stuff, tu yang tak suka kot

    ReplyDelete
  7. hihii... kaklong betoi2 xminat tu nmpknya...

    ReplyDelete
  8. yeyyy dpt hadiah...
    hehe kecik2 lg dh tau bosan ya kak long...

    ReplyDelete
  9. comel tabung tu.besar macam aiman punya.girl mmg tk berapa suka bomba.anak2 rindu abah ye..abah kena balik kerap sikit nampaknya..:)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign