Fresh from the owner...

17 April 2012

Cuit tiang.



aku tak tahulah orang lain. tapi aku teringat masa aku sekolah rendah dulu. selain daripada main getah, yang mana budak lelaki pun joint jugak dan sekarang ni aku tak pernah tengok budak-budak main lagi... cuit tiang ni merupakan permainan aku jugak. aku panggil la cuit tiang. orang lain aku tak tahu.

ada ke yang main benda alah ni masa sekolah rendah dulu. masa ambik anak buah aku bebaru ni, aku terperasankan tiang-tiang kat atas tu. teringat pulak time-time sekolah rendah dulu. kat sinilah aku sekolah dulu pun. main cuit tiang perlukan lima orang. seorang duduk tengah-tengah. yang seorang ni kena pandai-pandai la berebut tiang dengan empat orang lagi tu.

best ooo main ni. time rehat ke sebelum balik ke... memang best la main. hehehe... budak-budak sekarang dah tak main dah benda-benda macam ni. dok main komputer ke psp boleh la. nak main-main macam ni tak ada maknanya la kan!







my foot: apa kenangan zaman sekolah rendah yang kamu-kamu masih ingat?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. saya panggil cop tiang..wahhh..best ni..rindu nak main lagi..tapi kang orang kata buang tebiat pulak dah besar panjang g main cop tiang..haha

    ReplyDelete
  2. saya main juga..panggil..'tukar tiang'...best sambil peluk-peluk tiang tu...huhuhuh..

    ReplyDelete
  3. hahahhaa best giler men kat tiang ni zaman sekolah kan....dulu tepi sekolah tu kawasan berbukit, selalu main buaya2....sorang jadi buaya, sapa xsempat naik atas, buaya dapat tangkap dialah jadi buaya hahahahhahaha.....pas tu beg sekolah mesti penuh getah, sebab men getah, penuh batu sebab men batu seremban hahahhahahhahaha

    ReplyDelete
  4. tak pernah la plak...hehe

    ReplyDelete
  5. dulu g sek naik van sek... Jd nak tggu van smpi bile blk sek tu, main dgn kwn cop tiang nih...best...:-)

    ReplyDelete
  6. hehe,,,btlla..lya pon dulu pn main cuit2 tiang ni..selain tu,main getah,tang decok... n pepsicola..

    ReplyDelete
  7. kalau kami pula,tiang tu jadi tempat lepak2 berdiri kat situ,sambil sakat bebudak lelaki yg lalu.nakal sungguh...!!

    ReplyDelete
  8. sy dulu ada main gak.hehe..

    ReplyDelete
  9. a'aa sy pnh main kat tiang ni dulu..hahhahha

    ReplyDelete
  10. memang pernah main dulu..baju sekolah kasut sekolah memang comotlah..hehhe

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign