Fresh from the owner...

17 April 2012

Bengang je dengan prepaid yang satu ni.



disebabkan ada masalah teknikal pada gajet yang aku baru beli, so aku hantar ke kedai la tu semula untuk tuan kedai set up line internet pada gajet tu. dia nak sekali dengan sim prepaid. senang nak adjust terus katanya. takde hal la. aku pun hantar kedai la kan. dengan itu, aku secara rasminya guna la my sis punya sim prepaid maxis. dia pun baru beli. guna modem aku sebab aku ada dua modem. wah, banyak gila modem nak buat apa?! hahaha... actually, aku nak bagi kat husben lappy ni. kesian dia.

nak beli lappy baru kena tunggu aku balik sana dulu la. nanti dia nak beli pc je. cuma rumah tak siap tak boleh la nak beli pc kan. sementara tu, dia akan guna la lappy ni. dia tak mintak pun. cuma aku rasa nak bagi kat dia. sebab balik kerja malam-malam dia tak ada apa nak buat. boleh jugak berskype kan? hehehe... aku nanti akan guna la gajet 7". alahai keciknya screen. boleh la untuk update blog je. huhuhu...

aku guna sim ni dah seminggu. laju tu memang laju tapi starting dia memang hampeh sikit la. mungkin aku je kot yang kena macam ni. orang lain mungkin tak. bila loading je akan keluar la page maxis broadband tu. dah la tu, nak loading blog ke page lain pun ambik masa 10 minit setiap kali on. kalau guna instanet celcom tak la pulak macam ni. okay je. tension je rasa.

tapi sebab tak ada pilihan dan malas nak beli starter pack instanet baru (lepas guna boleh bagi husben. dia kan nak guna internet jugak nanti), memang sabar la aku melayan loading pagi ni setiap kali nak bukak internet. adoiii... bengang, tension... semua ada la. rasa nak cakap je kat my sis tukar lain je la walaupun aku tahu my sis tu pengguna setia hotlink. muahaha...






my foot: sebab tu la kureng sikit berjalan-jalan ke rumah kamu dan kamu. kena sabar sampai la instanet saya tu kembali ke pangkuan this coming friday. lambatnya la jumaat. huhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. haha..at least still ok lg..BM guna p1 wimax 512kb 3 org guna jer loading page sendiri dekat 5 minit..haha..

    ReplyDelete
  2. ooo..apsal tak pakai streamyx ek... mahal le pakai prepaid ni...lainlah klu pakai skmm punya...

    ReplyDelete
  3. byk le dia telan RM...

    ReplyDelete
  4. kadang³ promosi bagai nak rak.. kunun bagus²kan.. tapi sama jugak slownye...

    ReplyDelete
  5. alang2 nk pakai tu kasi streamyx teruslah... :)

    ReplyDelete
  6. kena banyak bersabarlah...

    ReplyDelete
  7. bila ambik ms nk loading, mulalah rasa nk tutup je laptop n tido..hihiii

    ReplyDelete
  8. Saya plak pengguna setia celcom. Tapi ngape anisalya dah tak gunakan celcom?

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign