Fresh from the owner...

26 April 2012

Beli juga handphone baru.



husben akak ni bukan suka tukar-tukar gajet. handphone yang dia guna sekarang ni pun yang dibelinya tahun 2001. memang lama kan handphonenya tu. orang sekrang ni pun dah tak pakai lagi dah handphone macam dia tu. semuanya dah touchscreen la dengan blackberry bagai. tapi dia setia dengan handphonenya yang satu tu. berbanding isterinya ni yang dah tukar telefon entah berapa kali. hehehe...

husben kata selagi tak ada kepentingan tukar handphone dan selagi boleh guna, guna je la. tapi handphonenya kadang-kadang okay. kadang-kadang tak. tapi selalunya okay je la. dua-dua dia guna nokia. yang satu tu dah jam sikit. sound problem. aku kata hantar repair, dia kata nanti la. last-last aku mintak dia beli baru je. dah-dah la guna yang tu. dia kata okay... nanti dia beli baru, yang canggih punya. hahaha... touchscreen katanya lagi. tak apa, kita tunggu. aku cakap bulan ni aku nak tengok telefon baru kalau dia balik. dia kata okay je.


tadi husben called. suruh tengok harga nokia N8 kat market, berapa pricenya. dalam hati dok kata adaorang nak tolak ke? pengguna tegar nokia ni. hehehe... so aku tengok untuk second hand je la. kalau harga second je dah RM 500 lebih, meaning original set mahal lagi la. aku bagi harga tu kat dia. dan dia called semula cakap dia dah beli tapi tak reti nak guna. muahaha...

tengok... kata nak guna touchscreen, tapi tak reti nak operate. macam mana tu? aku tanya beli untuk siapa tu. dia kata tengok la pada siapa yang pandai guna. ngeee... harus la aku yang dapat kan? muahaha... poyo gila. macam mana la beli handphone tapi tak tahu guna? tapi aku tahu, kadang-kadang alasan dia je tak pandai guna. padahal kalau dia nak, dia boleh je guna. tapi bila dia kata tak pandai dan aku lagi expert, dia akan bagi aku la secara tak langsungnya. macam aku tak tahu. tapi tak apa. kita tunggu dia balik dan tengok ye.







my foot: sebenarnya tiap kali husben nak balik rindu lebih sikit. tu yng nak jugak taip entri pasal dia. boleh gitu? hehehe...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. hahahahaha asben saya pun jenis tak pndai sgt pki hp canggih..hp yg ada pun byk tanya i klu nk buat ssuatu yg luar dari biasa hahahaha..dia tau call jek..sms pun kdg2 byk tersave kat draft..i le kdg2 tukang erase huhuhu

    btuah le dpt hp baru hehehehe

    ReplyDelete
  2. niat asal tu nak beli ntuk isteri tersayang tapi disbbkn ego xmo tnjuk k/sayang, itu le alasan yg bleh masuk dek akal

    ReplyDelete
  3. ala awal2 mesti la tak pandai pakai...nnti lama2 taip sms pun xyah tgk dh wpun touchscreen...hahaha

    ReplyDelete
  4. masih guna henphone lama..sskrin sentuh bast tapi anak sll main..

    oo..entry rindu suami rupanya..hihhii

    ReplyDelete
  5. rindu hubby ke ?hik hik.... :D

    ReplyDelete
  6. wahh seronok la tu dapat tumpang hp baru suami kan..rindu suami ok apa..:)

    ReplyDelete
  7. waaa handphone baru ye, pasni bleh update through phone jek kan senang

    ReplyDelete
  8. same lah ngan hubby akk
    beli yg biasa2 aje
    harap2 yg baru dpt banyak membantu dik ;)

    ReplyDelete
  9. biaserlah husben jauh mesti rindu lebihhh.. wah beli hanset baru.. sy pulak yg teruja.. sekarang mmg bnyk pesen touch skrin kan...

    ReplyDelete
  10. hp saya pun hp lama gak.. selagi blh guna, se;lagi tu guna..ahhahha

    ReplyDelete
  11. wajiblah rindu lu berjauhan.hiks..sy n en suami dua2 pakai hp murah.rasa sgt membazir duit kot pakai gadget canggih2 nie.nak beli bukan murah kan.hehe

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign