Fresh from the owner...

11 April 2012

Azfar dan tangga.

Azfar tak suka orang pegang-pegang dia lama sangat. dia cepat bosan. nanti dia berbunyi la minta diturunkan. kalau dia tengah pegang barang, dia akan jatuhkan barang tu empat lima kali. itu hint dia nak turun la tu. tak nak orang dukung dia lagi. dan port dia pulak cuma tiga tempat. satu ke dapur. dua ke bilik my sis. dan favorite spot dia, tangga. memang letih nak kejar dia. laju je. letak kejap dah hilang. hohoho...

layan pics dulu ye:

ni baru je nak naik tangga.

dah naik satu anak tangga.

malas lagi la nak naik. lepak sini dulu la.


kebiasaan jugak pada si kecik ni untuk duduk kat anak tangga pertama tu untuk observe orang. lepas tu dia naik la macam biasa. kalau aku ni baik hati, aku biarkan la dia naik sampai ke atas. nanti dia merayap la amsuk bilik siapa-siapa yang terbuka pintunya. kalau tak ada, nanti dia merangkak ke depan pulak. yang kat depan tu ada tangga jugak sebelum boleh turun ke ruang tamu utama tu. lepas la turun anak tangga pertama tu je. nanti dia naik semula. merayap lagi kat atas.

bila dia penat, dia duduk la kejap main-main. hahaha... nasib baik comel. kat setiap bahagian rumah ni banyak bahan 'buangan'. budak kecik ni bukan boleh nampak. suka mengutip macam Kak Ngah jugak. budak-budak besar rumah ni sedia la tong sampah besar alam flora tu, kat tempat lain jugak dia orang buang. rumah yang kita dah kemas, tak sampai lima minit dia orang boleh kucar-kacirkan semual. adeh... tension nak kemas rumah!

sebab tu Azfar kena bagi perhatian lebih sikit. zon bahaya banyak sangat. ngeee...








my foot: hari ni cuti dan hari untuk Kak Long tidur lama sikit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. ololo comelnya..bolat jer..mesti best dukung dia.. bebudak mmg ske main tangga..perati elok2 taw.. :)

    ReplyDelete
  2. hahaha..comel aje lepak2 kat tangga tp bhya jgk kan kalo xtengok elok2..azfar xpenah ke trjtuh msa dk naek trun tgga?

    ReplyDelete
  3. waa...Azfar cute nyer nai tangga.hati-hati ye cyg..hihiks..

    ReplyDelete
  4. mmg comel je gaya azfar nie.hehe..budak besar azfar ni mmg kena bg perhatian lebih kan.bahaya ada dimana2..

    ReplyDelete
  5. As salam Anisalya,

    Masa Iman baya Azfar ni mmg gemar panjat tangga semua... jenuh nak kejar... Dulu pernah terfikir nak pasang gate dekat tangga, tp bila fikir2 balik nnt kot dipanjatnye pulak tangga tu... aduh.. serba salah... Mmg sentiasa kena awasi, kena alert sll, sb malang xberbau kan... Iman tak pandai mengutip ms kecik sb ade 'cupon' puting die,hehehe, tp skrg ni ssh lah pulak nak bentikan puting die tu... huhuuu... ;)

    Pssst.. Awalnye bangun pagi :)

    ReplyDelete
  6. umah akak ni byk tangga yer.. tu yg azfar sk sgt tu..hihii

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign