Fresh from the owner...

13 March 2012

Tepi sikit saya nak lalu.

Azfar memang ada aktiviti baru setiap hari. sekarang ni dia tak suka orang dok pegang-pegang dia. kalau dia kata tak nak orang pegang, memang ada la unsur nak mengamuk tu kalau dipegang jugak. hehehe... tengah nak melasak. penat jugak nak mengejar dia seorang.

kalau dulu Kak Long je tukang angkat Azfar ni bawak ke tengah ruang tamu. sekarang ni aku dah ada assistant baru. Kak Ngah sangat rajin dan sangat suka nak angkat Azfar. tapi aku la takut sikit tengok Kak Ngah mengusung Azfar ni. takut Azfar tu melonjak, dua-dua sure jatuh tersembam punya la. setakat hari ni alhamdulillah, okay je lagi aku ni melayan keaktifan itga budak kecik ni. especially Azfar la sebab dia baru nak explore dengan macam-macam benda.

layan pics hobi baru dia sekarang ni:-

watch your step.

ada penyokong la kat atas tangga ni.

kasi tepuk sikit tangga ni. kukuh ni!

dah boleh naik atas.


dua kali cuba je dan Azfar dah berjaya sampai ke atas. memang favorite dia la sekarang ni tangga tu. kalau letak je mesti nak ke tangga. baik tangga area dapur ni mahupun tangga kat bahagian ruang tamu depan. kalau laju sangat bergeraknya tu memang nak ke tangga je la. jenuh jadik mak pacak kat tangga sebab takut dia tergelincir dan jatuh.

jenis Azfar ni pulak bukan terus naik tangga-tangga tu. dia akan berhenti akt anak tangga nombor dua. dok bergerak sana sini. dok tepuk-tepuk anak tangga tu. bila dia dah puas hati baru la dia naik ke anak tangga berikutnya. tengok dia pun kita rasa cuak. alahai anak!!!






my foot: abah ter'missed' this moment tapi boleh tengok je kat sini sebab ini pun untuk abah juga.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. salam singgah.. blog bertukar wajah rupanya.... azfar pun dah pandai merangkak yer...

    ReplyDelete
  2. Ngape budak2 suka betul dgn tangga kan? Heheh. Kita yang tengok ni plak selalu cemas takut dia jatuh.

    ReplyDelete
  3. hati2 ye azfar, risau tgk kalau main panjat2 tangga..bkn apa risau trsembam tu....

    ReplyDelete
  4. wah..dh pndai nk pnjat tangga dh ni..lps ni..bla dh dpt kaki..makin lajulah lgkahnya.. hati2 yer azfar syg :-)

    ReplyDelete
  5. wow, berwajah baru...cantik

    anak nak belajar berlasak..salah satu cara panjat tangga

    ReplyDelete
  6. hihii.. dah start nak pnjat dah azfar yer.. lps ni kak sal kne lbh perhatikan azfar lh ;-)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign