Fresh from the owner...

25 March 2012

Suamiku pulang dari kerja...

quick update.


sebabnya semalam husben ada balik. dia selalu macam tu. nak balik je tak bagitahu. kalau dia bagitahu pun dah nak dekat sampai rumah. tapi instinct aku setakat ni selalunya betul. aku boleh feel kalau dia nak balik. nak kata pelik ke? tak kot. mungkin orang lain pun sama jugak.

petang Jumaat tu dia kata nak balik awal. nak jumpa orang. macam was-was pulak. mesti nak keluar beli barang anak-anak dia tu. balik rumah pukul 10pm husben messaged bagitahu dah sampai rumah. okay lagi walaupun bila aku replied lepas tu tak ada jawapan macam biasa.

subuhnya, bila aku message tak ada jawapan jugak. called tak berangkat. dalam hati dah syak. macam nak balik je husben aku ni. pukul 6 lebih husben messaged bagitahu dah solat tapi tak called pulak lepas tu. ada la aku called banyak kali tak berangkat. memang sahih ni on the way balik. nak sedapkan hati sebab tak ada message langsung kan. risau jugak sebab aku dengan dia dah la duduk jauh-jauh. huhuhu...

dalam pukul 8 lebih husben called, bagitahu dah dekat nak sampai ni. siap-siap la. lepas ni boleh pergi jalan. see... betul tak apa yang aku rasa? alahai husbenku sayang. suka la buat surprises yang macam tu. tapi kadang-kadang aku suka tanya bila dah rasa macam dia nak balik: "Ada kat mana?". husben akan jawab: "Kat sini la." aku tanya lagi: "Sini tu kat mana?". "Kat sini la. Kat mana lagi?". last-last aku akan tanya: "Pukul berapa nak sampai ni?" hahaha... kelakar tak kami? entah apa-apa kan?

itu sebab tak ada nak BW. tak sempat. baliknya husben pun kejap je. hari ni dah nak balik semula sebab esok dah kerja. uwaaa... anak-anak paling excited. macam biasa. dan tak nak berenggang dengan abahnya jugak. alahai... sabar je la hati ni.




my foot: nanti bila dah senang sikit, aku BW kat rumah kamu dan kamu dan kamu ye?!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. U r strong woman! :-) YM takde husband kt umah sehari pn dh risau, takot kot2 ade apa2.

    ReplyDelete
  2. hehehe..romantik..
    izan tak pernah berpisah lama ngan suami...heheheh

    ReplyDelete
  3. Naluri seorang istri begitu kuat buat suamikan...Boleh tahu...

    ReplyDelete
  4. As salam anisalya,

    Kita org perempuan ni mmg ade great instinct! Grak hati yg Allah bg... Semoga bahagia dunia & akhirat... :)

    Nnt jgn lupa 'dtg' rumah saya ye ;)

    ReplyDelete
  5. Duk berjauhan ke dripda hasben? Erm, mesti selalu rasa sunyi kan kalau hasben takde.

    ReplyDelete
  6. a'aa kan, biasanya macam tulah kan.. kita pempuan ni mmg naluri rasa dia tu kuat kan...

    ReplyDelete
  7. Aduhai.. tabah betullah awak. Kalau sy, baru kena tgl kursus je dah demam2. huhu..

    ReplyDelete
  8. Hahaha biasalah abang Ya kan? Suami saya pun pernah wat kelakar macam tu jugak... dah onda way nih.. tengah2 malam lak tu.. apa lagi makan ikan goreng jer la.. Dah itu jer stock yang ada.. Akekekekeke... Nanti datang la umah saya... Kalo suami saya rajin kami datang Pahang la nanti dia balik.. Akekekke

    ReplyDelete
  9. sy tak boleh hidup tanpa en suami disisi.haha gila punya statement.tp sy mmg solute dengan isteri yg jauh dengan suami..

    baru dapat kenalan dengan empunya blog.bolehkah panggil akk atau berapa umo ekk?takut muda dr sy plak..:)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign