Fresh from the owner...

15 March 2012

Siapa yang tutup kipas tu?



ini bukan cerita seram mahupun cerita hantu. cuma cerita tentang siapa yang tutup kipas tu. hehehe... dalam bilik aku guna kipas ni je. tak ada kipas siling. aircond apatah lagi. kat kampung ni tak payah beraircond bagai la walaupun ada je yang guna aircond kan?! selagi ada pokok-pokok hijau ni insyaAllah. okay lagi walaupun time panas terik tu berwap jugak rasanya.

aku selalu pesan pada anak-anak, tutp kipas kalau nak keluar bilik. tak pun time nak keluar sama-sama tu aku mintak anak-anak yang tutupkan kipas. hasilnya, tiap kali keluar bilik memang dia orang la yang akan tutupkan kipas. dah tentu la kan.  hahaha... hasil yang lain, kalau dia orang masuk bilik dan kipas terpasang, dia orang akan tutup jugak.

aku perhatikan sebenarnya. kalau ada basah pada tilam dan aku anginkan dengan kipas, kejap lagi kalau masuk bilik mesti kipas tu dah ditutup dengan jayanya. sama jugak kalau aku saja onkan kipas untuk sejukkan lappy ni. mesti ada la yang rajin dan baik hati tolong tutupkan. kerja siapa la agaknya tu? cuba teka? kalau betul tak ada hadiah ye. ngeee... suka suki pagi hari je.






my foot: yang bagusnya dia orang belajar jangan membazir elektrik kalau orang tak ada dalam bilik. bagus kan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. jgn biarkan diri anda diselubungi misteri kikiki

    ReplyDelete
  2. eh lupa jwb .. ur kids yg tutup?

    ReplyDelete
  3. mungkin kak long yang tutup hehehee

    ReplyDelete
  4. hihiii... mcm alisha.. setiap kali dia bangun dari tidur pasti dia akn tutup kipas baru keluar dari bilik.. kadang tu, kalau dia terpandang kipas dlm bilik terbuka.. sanggup dia msk bilik semata2 nak tutup kipas...hehehhe

    ReplyDelete
  5. mesti kerja kak long dan kak ngah tu...hi..
    Baguslah, dh nmpk mrk ni anak yg patuh pada arahan.....

    ReplyDelete
  6. antara kak long atau kak ngah ni

    ReplyDelete
  7. Mestilah azfar. Hehehe. Tak logik je jwpn. Bagusla derang boleh apply apa yg awk ajar derang. Kagum sebentar.

    ReplyDelete
  8. pandaiii...
    kak ngahh ke??
    hehe

    ReplyDelete
  9. mesti kak ngah ne..sbb kak ngah je yg terlebih rajin sikit.hahaha :D

    ReplyDelete
  10. bagus betul budak2 nie dididik jimatkan elektrik.sy kt rumah nie pun selalu berpesan pada Aiman,tp masalahnya abahnya tu tak tahu berjimat elektrik.hehe..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign