Fresh from the owner...

19 March 2012

Sayalah yang tutup kipas itu.



ini la budak yang tutup kipas tu. aku dah agak yang Kak Long selalunya tutup. hari sabtu, aku saja onkan kipas. dengar ada orang bukak pintu bilik tapi tak keluar-keluar. aku naik la nak tengok siapa gerangannya. dan budak kecik ni baru je lepas offkan kipas masa aku naik tu. kipas tu tengah nak berhenti.

Kak Ngah tengah bergelak ketawa kat depan. dah tentu la bukan Kak Ngah yang tutup kan? pandai sangat la Kak Long ni. bila aku tanya kenapa tutup, dia cakap sebab tak ada orang dalam bilik. okay la. dah pandai ye. hehehe...

pagi ni sebelum pergi sekolah, aku suruh dia breakfast dulu. aku cakap kuih tu aku yang adun tapi Ibu Ngah yang goreng. dia cakap kalau Ibu Ngah yang masak dia tak nak makan tapi kalau aku yag adun, dia nak makan la. boleh gitu? alahai, Kak Long sayang ni.






my foot: ramai yang teka Kak Ngah yang tutup kipas ek?! bukan Kak Ngah la. tapi Kak Long. ngeee...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. hehe silap..
    baguss lah kak long ni... :)

    ReplyDelete
  2. pandai dah budak2 nie .. baguslah dah tahu berjimat cermat ;)

    ReplyDelete
  3. bagus la tu..kecik2 dah pandai conserve energy. :)

    ReplyDelete
  4. bdak2 skrh lebih bijak=)

    ReplyDelete
  5. mcm anak sy lah darwisy..semua prihatin..suh tutup tv kalo nk keluar..suh tutup lampu bagai..haihh

    ReplyDelete
  6. cerdik dan bijak..comel lak tuu :)

    ReplyDelete
  7. Terror Kak Long...suka tengok budak2 macam ni...

    ReplyDelete
  8. pandai kaklong berjimat..:)

    ReplyDelete
  9. kaklong ni mmg anak yang pandai..!! membazirkan kaklong.. xda org tp kipas terbuka..hihi

    ReplyDelete
  10. saya jawab kak long, takde hadiah ek? kekekekke

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign