Fresh from the owner...

17 March 2012

Laptop ni mereka yang punya.

barang ni pemberian pakcik dia orang. dapat daripada tahun lepas lagi. cuma bila balik kat rumah ayah aku ni, tukang nak main laptop ramai sangat. last-last aku simpan je. malas nak keluarkan. bila Kak Long dah masuk sekolah ni la baru aku keluarkan semula laptop dia orang ni untuk pembelajaran.

tapi masalah lain pulak bila dia orang ni berebut nak guna. dah tu, Azfar pun sama naik nak main laptop jugak. alahai... boleh jahanam la macam ni. sebab Azfar siap tolak-tolak skrin ke belakang lagi. tak bagi sure dia mengamuk punya. ye la... kakak-kakak boleh main. kenapa dia tak boleh pulak. Azfar oh Azfar!!!

cover depan.

bahagian dalam.

skrinnya.

keyboard. aku siap tulis huruf kecik dekat bawah huruf besar.


ini pok cang yang belikan. tak apa la tak ada ipad pun. ada ini dah cukup baik. boleh guna untuk belajar. dah besar-besar nanti boleh beli ipad3 sendiri ye. hehehe... mengajar Kak Long mudah jugak sebenarnya. tapi bila ada gangguan daripada adik-adik tu la yang jadik masalah. sebabnya? semua nak tekan. Azfar dah tentu la nak conquer. dia kan hero kecik. muahaha...

apa-apa pun, dengan adanya lappy comel ni anak-anak boleh kenal dan boleh belajar dengan lebih baik ye. harapnya la. amin juga la hendaknya.




my foot: terpaksa tap laju-laju sebab banyak benda pulak nak buat hari ni. huhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. bagus la kan ling..mesti seronok kak long belajar..

    ReplyDelete
  2. kadang2 budak2 nie suka berebut...comel laytop tue...

    ReplyDelete
  3. wah! bestnya dapat pakcik yg budiman ni..mesti berebut nak guna tu!biasa la budak2 kan?

    ReplyDelete
  4. hehehe..
    besela..
    dulu mun ngan adek pun slalu berebut brg jgak..hehehe

    ReplyDelete
  5. Kadang2 malas nk dgr diorg bgaduh tu yang sorok tu ;)

    ReplyDelete
  6. waaa seronok lah budak2 tuuu .. beruntung budak2 zaman skrg kan .. zaman kite x dpt mende2 macam nie ;)

    ReplyDelete
  7. mcm aisha punya jugak ni.. tp alisha xberkenan sgtlah pulak.. dia duk berkenan yg betoi jugak.. yg laptop mainan boo layan..hihii

    ReplyDelete
  8. mak aiii...azfar kecil lagi xleh main laptop ;D

    ReplyDelete
  9. laptop mainan camni ada banyak kelebihannya..ema dulu ajarkan si kakak dgn laptop seperti ni. Alhamdulillah umur 4 tahun dah mula kenal huruf dan nombor..dan sekoah tadika terimanya utk bersekolah.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign