Fresh from the owner...

20 March 2012

Lagu ini ada sentimental value.



lagu ni dah lama. Juliana Banos pun dah hilang entah ke mana. tapi apa yang pasti, lagu ni husben pernah bagi kat aku. hehehe... ini je la lagu yang dia tujukan khas kat aku pun. lepas tu dah tak ada lagi dah. kalau tanya dia pasal lagu ke apa ke sekarang ni, sure dia tak tahu punya la. eh, sama macam aku la. hahaha... layankan je.


Ku ke kiri kau ke kanan
Ku di belakang kau dihadapan
Bila ku marah engkau ketawa
Dengan selamba engkau berkata
Kita berdua jauh berbeza
Langit dan bumi tapi serasi
Ku cintaimu kau cintaiku
Itu saja yang perlu kau ku tahu
(part ni je yang husben selalu nyanyikan. dolu-dolu la)

Kuharap bicara cinta
Kau cerita tentang bola
Ku ingin bersiar-siar
Dikau baca surat khabar
Bila ku terus keluar
Kau tertidur tidak sedar
Ku pulang rumah jam tiga
Kau pula cemburu buta

Ku ke kiri kau ke kanan
Ku di belakang kau di hadapan
Bila ku marah engkau ketawa
Dengan selamba engkau berkata
Kita berdua jauh berbeza
Langit dan bumi tapi serasi
Kucintamu kau cintaiku
Itu saja yang perlu kau ku tahu

Sepelik-pelik manusia
Oh! Dikau mengatasinya
Dan mungkin ku juga gila
Kerana masih bersama
Tapi mungkin kerna itu
Ku tertarik kepadamu
Biarlah orang mengata
Cinta kita cinta gila

Ah ah
Cinta kita
Cinta gila

Na na na na cinta gila

Itu saja yang perlu kau ku tahu...
Ku cintamu kau cintaiku
Cinta kita cinta gila





my foot: kenangan lama memang mengusik jiwa kan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. ececehhhh..mood romantik suda mari =)

    ReplyDelete
  2. a'ah penyanyinya sunyi sepi..tak apa dah ada pengganti kat sini...hehehe

    ReplyDelete
  3. ni kes mengimbau kenangan lama la ni. hahahaaa. kita ada byk lagu kenangan, yg skrg ni bila dgr terasa mcm baru bercinta je. wakakaka. tgk-tgk? anak 2. choiii.

    ReplyDelete
  4. wah... kak sal mengulit kenangan nampaknya hari ni..hihii

    ReplyDelete
  5. lama tak dgr lagu ni berkumandang... :)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign