Fresh from the owner...

30 March 2012

Kerana nila setitik...

my friend baru update cerita pasal anak buahnya yang meninggal tu. sedih pulak baca. alhamdulillah, walaupun anak-anak aku masuk ICU hospital kerajaan tapi layanan memang baik la. cuma ada doc yang poyo sikit tapi still okay.

ini petikan daripada apa yang diceritakan my friend tu:-

Tapi adik ipar ada bercerita 2, 3 hari sebelum Humaira Meninggal dia dah tak duduk dalam inkubutor dah duduk dalam baby cot tapi nurse tak bagitau pun walaupun hari2 adik ipar dok menalipon.


Ada satu peristiwa tu adik ipar tengok mesin pernafasan yang dipasang pada baby tu macam lain macam bacaannya tapi bila tanya pada nurse, nurse tu jawab memang macam tu. Nak dijadikan cerita doktor pakar masuk dan tanya pada nurse tu yang mesin tu ada masalah jawapan nurse tu pada doktor pakar tu ' saya tak perasan'.

aduhai... sabar pun ada hadnya. tapi kalau nurse macam ni la yang aku dapat memang habis la. nyawa orang macam mainan je. kalau tak nak kerja dengan ikhlas, cakap terus terang. at least kita tahu. duit dapat pun tak berkat kalau macam ni la orangnya.

sedih betul. tak tahu nak cakap macam mana. ceritanya boleh baca di SINI.





my foot: memang sabar si ibu dan bapa Humaira, si bidadari syurga. saham buat kedua orang tuanya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. Takziah buat mereka..mcm tu la agaknya kehidupan kan sis..x blh nak duga.. Apa2 pun kesal bila berlaku begitu..minta dijauhkan dgn keluarga kita..

    ReplyDelete
  2. ada jugak nurse cam gitu...

    ReplyDelete
  3. mmg byk org yg bekerja dihospital perangainya macam tu.kadang2 kerana prangai mereka boleh ambil nyawa org sakit.geram juga bila baca ada nurse yg tak peka dan sambil lewa jaga pesakit..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign