Fresh from the owner...

08 March 2012

Kasihan saya. Seorang je dalam beribu.



itu la logo sekolah menengah aku dulu. terbaca coretan cha yang panjang lebar tu teringat pulak masa aku first masuk form 1. kalau ikutkan, sesiapa yang sekolah rendahnya dekat SKSB akan masuk ke SMTA. tapi aku ni pulak tak masuk ke SMTA tapi lepas ke SMA. how come? memang aku pun masa tu tak terfikir la jugak kenapa. dah masuk SMA tu, SMA je la. tak ada banyak songeh.

apa yang tak bestnya, aku tak kenal seorang pun kat sekolah tu. memang terkontang-kanting la aku sorang-sorang sepanjang minggu orientasi kat sekolah baru. ramai kawan-kawan aku ada kat SMTA. bila kena SMA ni tak tahu nak berkawan dengan siapa. masing-masing dah ada kawan. alahai... sedih jugak la dibuatnya!

bila dah ditentukan kelas baru la boleh buat kawan. kalau tak susah jugak. bila berkawan dengan orang ni, belum tentu sekelas. sebabnya aku masuk SMA tu, my sis dengan my bro ada kat situ. takkan tiba-tiba aku sorang je sekolah lain. jadik ayah aku mintak la aku ni ditukarkan. reda je la duduk kat sekolah tu. dua tahun sekolah petang dan tiga tahun sekolah pagi.

memang kenangan la sekolah petang tu. sekarang sekolah ni dah naik taraf. budak cemerlang je yang masuk sini. meaning budak-budak 5A UPSR yang tak nak pergi ke mana-mana or yang paling rendah 3A la. sekolah ni jugak dah jadik satu sesi je. dan sekarang ni dalam proses penambahan bangunan sekolah yang baru.








my foot: tak ada la nak tulis panjang-panjang. cuma nak recalled semula je feel masa tu. seronok jugak sebab macam-macam aku belajar kat sekolah itewww. hehehe...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. teringat zaman sekolah hihihi

    ReplyDelete
  2. kngan yg x boleh dibelikan? :)

    ReplyDelete
  3. Bila imbas kenangan lama ni..
    Memang rindu nak back to the future kan sis..
    Kenangan terindah.. ;)

    ReplyDelete
  4. Awk org pekan ke weh? Mak aboh kwn pon org pekan jugok.

    ReplyDelete
  5. er..apa beza SMTA dgn SMA? camana leh tercicir tu?

    ReplyDelete
  6. sy rs zaman sekolah lah zaman plg best... smpai rasa nk g sek semula..hihii

    ReplyDelete
  7. kenangan prsekolah yg byk pahit manis....

    ReplyDelete
  8. gitulerkan kenangan kat sekolah memang betoi2 terbaik dalam hidup.. tuler ramai orang kata masa sekolahler best..t api kita masa sekolah nak ngat bekerja...

    ReplyDelete
  9. pst. kat mana yerk upah orangtu kasi link boleh..

    ReplyDelete
  10. Sekolah rendah sy masih wujud,sekali sekala lalu juga mengimbau kenangan. tapi sekolah menengah dah pindah lokasi dan bangunan baru...

    ReplyDelete
  11. situasi kita lebih kurang sama lah..hehe masa ting 1 tuh, sedih sgt sbb tak de kawan..orang laen kemaen lagi dk berkepit dgn mmber2 dari sekolah rendah..

    ReplyDelete
  12. zaman psekolahan y penuh suka duka... rindu gak.. lya dulu msuk sek mmg dah ada geng.. hehe

    ReplyDelete
  13. sy dulu form 1 n 2 sekolah petang juga..:)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign