Fresh from the owner...

29 March 2012

Kak Long demam.

ini pakaian hari rabu.


dah dengar perubahan suaranya  sejak hari isnin. tapi okay je. bermain semua. semalam, bila dia balik sekolah, dia mintak susu. nak tidur katanya. kalau ikutkan, Kak Long bukan jenis balik sekolah dan terus mintak susu. bila dapat susu, dia tidur.

rasa dahi dan badan, panas. tidurnya pun kejap je. aku bagi dia makan ubat demam. kemudain, dia aktif main macam biasa. cuma  aku tak bagi dia main panas je la. panas betul kat luar. aku pun tak tahan. sudahnya dia mintak susu lagi. rasa badan macam dah kurang panasnya.

menjelang malam lepas dia makan dan mintak susu yang mana susu tu tak diusik langsung,  mintak je lebih... Kak Long kata nak tidur. rasa badan dan dahi. panas semula. jerlun dan letak kain basah atas kepala. alhamdulillah, dia tak meragam. cuma dia mengadu sakit tangan sebab dia jatuh kat sekolah masa main-main dengan kawan-kawannya tu.






my foot: Kak Long susah nak sakit. tapi sekali sakit kadang-kadang tu meragamnya lebih. alhamdulillah, kali ni dia okay je. hari ni tak ke sekolah sebab dia still demam. tak apalah. biar je dia berehat kat rumah.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. Kaklong tu cam kita kot, susah nak sakit tapi sekali kena memang melepek jelah..

    ReplyDelete
  2. sama dgn anak kak fieda 2org ni smlm..balik jer sklh ptg semalam pas mandi terus tido dua2 org..katanya pening kepala..dh la tak mkn nasi pun..pagi ni beru bgun..nasib baik tak melarat..

    ReplyDelete
  3. sama dgn anak kak fieda 2org ni smlm..balik jer sklh ptg semalam pas mandi terus tido dua2 org..katanya pening kepala..dh la tak mkn nasi pun..pagi ni beru bgun..nasib baik tak melarat..

    ReplyDelete
  4. semuga kak long cepat sembuh iye, nt leh g sekolah :)

    ReplyDelete
  5. cepat baik ya k.long...

    ReplyDelete
  6. cepat sembuh ye kaklong..cepat boleh pergi sekolah

    ReplyDelete
  7. sian kak long, get well soon...

    ReplyDelete
  8. kesiannya kak long...semoga cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  9. moga kak long cpt sihat ye.....take care.

    ReplyDelete
  10. ololoo siannya kaklong.. mg kaklong cpt sembuh yer sayang...

    ReplyDelete
  11. semoga kak long cpt baik, amir pun dah baik alhamdulillah.. mak amir pulak demam

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign