Fresh from the owner...

26 March 2012

Jangan tiru!!! Aksi merbahaya.

pagi-pagi Kak Long ke sekolah aku hantar dengan motor je. senang sikit. kecik-kecik dah ajar merempit ye? tak ada la. naik motor boleh hirup udara segar. hehehe... belajar la naik motor. ibu ni dulu pun bawak motor je masa zaman belajar dulu. bersaing dengan budak-budak lelaki dan jugak kereta pelbagai jenis. sampai kena sound lagi. okay je.

ni aksi Kak Long bila aku panggil dia suruh cepat-cepat. masa tu dia dah keluar dari rumah. dia yang tunggu aku sebenarnya. ngeee...

bawak motor gaya terkini.

hebat betul la anak dara seorang ni.

anak dara siapa la ni?


bila aku panggil, Kak Long menyahut. rupa-rupanya tengah baring atas motor ni. siap posing lagi. alahai... kalau jatuh saja je dapat sakit. yang ini pun bukan tahu takut jugak. hebat bukan main lagi budak kecik seorang ni. jangan ikut la perangai pelik budak kecik seorang ni ye.

pening kejap. nak marah-marah sangat pun tak boleh jugak. nanti dia menjawab yang macam-macam. kalau tak emnjawab, dia membebel je. yang itu memang ikut perangai abah. huhuhu... sebab tu bila abah balik, Kak Long menangis nak ikut. Kak Ngah okay je. relax. bila tanya, tak nak ikut abah ke... dia jawab, abah tak bagi ikut. hahaha... walhal kalau ikutkan, Kak Ngah anak abah sebab selalu je nak ikut abah pergi mana-mana.

okay... semua rindu abah!!!





my foot: bila husben balik, macam ni la aku. tengah mengumpul mood ni. huhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. kemin posing kaklong nie ye..aiman plak hari2 anta naik moto sbb sekolah dia alan kecik,malas nak drive.tp dia plak nak jalan kaki.macam2..ada moto tp nak jalan..malas nak layan.haha..

    ReplyDelete
  2. ha'ah ek...anak dara sape la tu...hihi

    ReplyDelete
  3. wah kak long.. buat aksi tu... motor x bgerak xpe la..klo mtr bgerak jgn buat camni k.long.. bahaya...

    ReplyDelete
  4. takutnya tengok. berani sungguh. aunty pun tak berani buat aksi begitu ;) hati2 ok.. saya tahu bawa kereta je.. motor mmg takde skill langsung

    ReplyDelete
  5. hamboii kak long... nasib baik motor parking yer... klu motor yg tgh berjalan tu.. jgnlah buat gaya mcm ni bahaya...

    ReplyDelete
  6. amboi anak dara ni...hehehe...berposing atas moto ye..

    ReplyDelete
  7. auni gitu jugak..hehe. kalau kita ralit sikit, laju je dia keluar nak naik motor

    ReplyDelete
  8. bestnya dpt bawa motor... munna suka naik motor tapi bawanya tak pandai...

    ReplyDelete
  9. alahaii berani nyer ank dara ni sorg..hihii

    ReplyDelete
  10. haha...mmg sangt bahaya ni

    ReplyDelete
  11. perghh kalah aksi mat rempit camni

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign