Fresh from the owner...

29 March 2012

Helikopter Bomba.



masa ambil Kak Long dari sekolah semalam terpandangkan heli ni. dan tengok budak-budak sekolah pun suka sangat. heli ni tak terbang tinggi sangat. tapi aku curious la jugak sebab dia dok main pusing-pusing je. masa aku bawak Kak Long ambil anak buah aku kat sekolah pun aku nampak heli ni dok pusing-pusing. perasan tulusan bawah heli tu yang tertulis BOMBA. tapi aku tak sure sebab pandang pun sepintas lalu je.

masa aku tunggu anak buah aku tu keluar, nampak lagi heli ni. kali ni tulisannya jelas. memang BOMBA yang punya. sebab bila bomba area sini ada heli ek? siap dok berpusing-pusing di udara. mungkin bawak ahli bomba yang teringin nak naik heli kot. tapi bising sikit la. kalau dia terbang tinggi mungkin tak dengar sangat bunyi bisingnya.






my foot: jadual aku minggu ni pack sikit sebab my nephew kena operate and my BIL pulak kat wad. my kakak tu dan tentu kena temankan anak dia yang operate dan tinggalkan husben dia kat hospital. hari ni nak tukar HTAA pulak my BIL tu sebab tangan dia yang masuk fistula tu ada problem. aku la yang jadik despatch hantar makanan kat my BIL tu early in the morning. berkejar-kejaran. (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. tringin nor nk nek heli. hu3 :)

    ReplyDelete
  2. bestnya..
    aqil suka heli sis..
    sis, TC ye.. ;)

    ReplyDelete
  3. kak long dah baik demam ey?
    terang nye mata leh nampak tulisan bomba tu...hebakk :)

    eh betul ke sbb tu blog bunga coklat dah tk dapt dikesan..dia delete terus ye..ntah2 dia buat blog lain tak ye..tetiba rasa rindu nk baca tulisan dia..kan dia penah ajar bhs jawa dlm tu..menarik :)

    ReplyDelete
  4. bdk2 mmg teruja tgk heli.. tp klo terbang rendah2 naik seriau gk kan.. msa ltdl aritu..kemain happy asya leh tgk heli dekat2

    ReplyDelete
  5. moga anak buah n BIL mama anisalya cpt sihat......

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum

    Jabatan bomba Dan penyelamat tu Ada dua buah heli rasanya. Di beli pada tahun 2010 di panggil AW 139 kalau tak silap..

    ReplyDelete
  7. tmpt kerja sy selalu nmpk heli.almaklum keja dekat kem lapangan terbang..hehe..

    ReplyDelete
  8. Yasmin klu dgr je bunyi heli atau kapal terbang menjerit takut

    ReplyDelete
  9. nmpak sibuk sungguh jadual akak yer... tiba2 sy teringat time ank2 akak demam dulu...

    ReplyDelete
  10. amir paling suke kalau nampak heli, kapal terbang, lori² mmg dia akan bercerita jer sepanjang perjalanan yg dia nampak heli

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign