Fresh from the owner...

20 March 2012

Bila kehabisan kertas.

cuti sekolah memang tak ke mana perginya kami. ingat nak ke Johor jenguk abah. tapi abah sekarang tengah sibuk. kalau ke sana pun belum tentu abah dapat spend masa dengan anak-anak. balik dah malam, anak-anak tentunya dah tidur. kesian pulak dekat anak-anak memandangkan rumah pun tengah nak repair. tak ada apa dalam rumah tu. kosong je.

jadik, aku dengan husben decided tak payah la ke sana. biar la anak-anak spend masa yang ada kat sini je. nanti kalau dah pindah tak ada la nak main-main kat sini lagi kan? Kak Long kerja sekolah cikgunya ada bagi. jadik sehari satu muka surat. selebihnya dia mewarna. tapi kadang-kadang tu warnanya kejap je. lepas tu sibuk la nak main kat tanah la apa la.

Kak Ngah macambiasa la. aktivitinya mengikut Kak Long. Kak Long pegang warna, dia pun pegang jugak. Kak Long pegang kertas, dia pegang kertas. Kak Long melukis, dia melukis jugak. semuanya ikut Kak Long. hahaha... itu la aktivitinya sepanjang seminggu cuti.

ni aktiviti Kak Ngah bila dapat pegang pen. masa ni dah 'kehabisan' kertas. habis la sangat.

conteng dekat kaki.

kat tangan pun ada jugak?!

ini la rupa budak kecik yang menconteng tangan dengan kaki tu.


padahal kertas banyak je. end up mesti nak jugak conteng tangan dengan kaki. ada jugak hasil contengan dekat perut. tapi malas nak snap. buat serabut kepala je tengok. hahaha... boleh gitu? semalam pun dia tambah lagi conteng kat kaki. Kak Ngah ni betul la.





my foot: gelagat anak-anak yang mencuit hati kan?!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. Pengsan la nak cuci ni nanti. Hahah.

    ReplyDelete
  2. hikhik..abis kaki tgn jadi kertas..

    ReplyDelete
  3. susah jugak nak hilang nie...hihihi

    ReplyDelete
  4. anak munna dinding jadi kertas....

    ReplyDelete
  5. LOL lucky contengan itu boleh dihapuskan! ;)

    ReplyDelete
  6. ADUYAI.....JENUH JUGA NK KENA SENTAL TU....

    ReplyDelete
  7. hihiii sama macam alisha... setiap hari alisha akn conteng diri sendiri... bkn setakat badan dia.. baju yg dia tgh pakai pun jd mangsa.. xleh tahan tu, harini beli baju baru.. esok pakai, terus kene conteng...hihii

    ReplyDelete
  8. hehehe..habis kaki tangan ye kak ngah?

    ReplyDelete
  9. hehe.. hbis dicontengnya kaki n tangan.. mmg gekagat anak2 sgt mcuit n mhiburkan hati..blh buat kt tsenyum

    ReplyDelete
  10. aduh aduhh sampai ke kaki kak ngah melukis yea. mungkin kertas tak menarik minat dia agaknya kak. heee

    ReplyDelete
  11. pantang nampak pen...lantas diconteng pada diri sendiri

    ReplyDelete
  12. wah cantiknya kaki tangan

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign