Fresh from the owner...

20 March 2012

Benda apa yang merayap ni?

benda ke? mana ada benda. lebih tepatnya siapa yang merayap. kerjanya merayap je. adoii la. pantang lepas, memang nak merayap la kerja budak kecik seorang ni. merayap saja tak apa. tapi kalau merayap sekali mengutip tu yang tak tahan tu. 

ada sikit-sikit paten Kak Ngah la budak kecik ni. suka mengutip.bila mengutip tak sedar dan masuk mulut, akibatnya mesti sakit. Kak Ngah macam tu la. bila dia mengutip something je dan makan, mula la nak demam. si budak kecik ni batuk je. tapi batuknya dah dekat seminggu jugak la. dia baby lagi. kalau bawak ke klinik pun memang takkan dapat ubat kecuali kalau bawak ke private kot. tapi ubat cair kahak mesti dapat punya la.

tengok je aksinya yang macam anak kucing pun ye, askar pun iye jugak. layan je la:-

cubaan untuk masuk dalam bakul baju.

boleh tahan kan?

berjaya masuk la.

apa tengok-tengok?

best duduk dalam bakul ni.


ini la antara kerja si Azfar ni. masuk dalam bakul pandai. tapi keluar belum tentu lagi. sebabnya kalau dia keluar dengan style yang dia masuk tu for sure dia dengan bakul-bakul tu akan terbalik. harus la menangis pulak nanti. hahaha...

apa je yang dia nak buat aku bagi. kecuali kalau aku rasa benda tu boleh bagi kesan pada dia or membahayakan dia sendiri la. baru aku ambik dan dukung. Azfar kalau tak dapat mengamuk jugak. budak tengah lasak. semua benda mainan pada dia. kita ni la yang dok risau takut dia jatuh ke apa. tapi dia ni jenis tak tahu takut betul geram je.






my foot: tapi favorite port dia memang tangga la. pening kejap!!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. azfar umur berapa ya...sebaya syifa ke?syifa setahun 5 hari...lasak jugak suka panjat hihihi

    ReplyDelete
  2. aktif betul si azfar ni..hehe.. Tp kena perati selalu. takut nanti dia masuk dalam kain, n takde org prasan. Lemas pulak nanti..

    ReplyDelete
  3. Hahaha.. Comel giler aksi azfar ni. Kalau budak memanjat pada badan kita lagi seronok kan? Rasa selesa je.

    ReplyDelete
  4. dah dpt kaki nanti lagi lah pening mak nya melihatnya

    ReplyDelete
  5. hihiihii comel pulak tgk gaya azfar masuk bakul tu..hihii.. biasalah kan.. budak2 tgh nk mmbesar... ;-)

    ReplyDelete
  6. boleh tahan lasak tu kak..:)

    ReplyDelete
  7. dlm proses pembelajaran ni...nk explore semua benda di sekeliling dia :)

    ReplyDelete
  8. benda yg merayap secomel itu. eB jumper kalo. eB bwk balik. bela... hik3

    ReplyDelete
  9. Uiiii mak kau..
    Duk dlm bakul budak tecik tu..
    Hik3!!!
    Comei!!

    ReplyDelete
  10. boleh thn lasak..maklum la anak lelaki...yg xthn tu kalau mengutip masuk mulut...Along pernah makan sabun..smpai brbuih2 mulut dia....

    ReplyDelete
  11. itu menunjukkan anak-anak berkembang dgn baik

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign