Fresh from the owner...

03 March 2012

Bagusnya anak-anak ibu.


Kak Long sejak sekolah ni suka jugak menconteng-conteng. gelagat dia ni Kak Ngah akan ikut. biasanya apa je yang Kak Long buat, Kak Ngah ikut. cuma sekarang ni, Kak Ngah jadik suka menyakat orang. kalau dengan sepupunya, dia main tenyeh je kepalanya. dan sepupunya yang lelaki tu pulak manja bukan main lagi. tak boleh kena marah. mesti merajuk punya. kalau tak, dia menangis la. huhuhu...

sekarang ni kalau Kak Long nak color buku, Kak Ngah pun nak kaler jugak. selalunya Kak Long tak ada masalah bagi adik dia tu pinjam kaler melainkan kalau time tu dia tengah hangin. memang la dia tak bagi langsung. sentuh beg sekolah pun dia tak bagi. hahaha...

bukan main lagi menulis tu.

apa la yang Kak Ngah tulis tu?

yang ini dah expert sikit.


bagus kan? hehehe... seronok tengok dia orang ni. Kak Long selalunya tahu dia kaler something tu comot. dia akan cakap dengan aku yang dia kaler tu comot. dan aku selalunya cakap, tak apa la comot-comot sikit pun. cantik je. sekarang ni nampak dah ada improvement dia bab mewarna ni.

Kak Ngah still learning. entah apa-apa dia lukis kadang-kadang tu. kemudian dia cakap: "Ibu, ular!" dan aku akan puji la yang lukisan dia tu cantik. tak kisah la apa pun. janji dia ada  minat nak tulis ke lukis ke. cantik tak cantik tu belakang cerita la. ^_^








my foot: tapi lepas melukis ke menconteng ke... sure la kucar-kacir bilik. pening tengok.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. bagusnya 2 org anak dara comel ni....belajar rajin2 ye along, nnti angah akn ikut jejak along...gud girls....

    ReplyDelete
  2. Rajinnya mengaler ye, budak2 inilah aktivitinya hihi

    ReplyDelete
  3. Baiknya mereka berdua...

    ReplyDelete
  4. biarkan aje, janji ada minat

    ReplyDelete
  5. a'aa betoi tu.. walau camne pun hasil kerja ank, kita mmg patut puji dorg kan.. :-)

    ReplyDelete
  6. puji je kak apa yg dorang buat nnt dorang cepat pandai. auni kita tu, dah bolehla lukis muka orang, ikan dgn bulan. paling suka bila dia kenal dgn semua warna-warna. rasa mcm baru je lahirkan dia.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign