Fresh from the owner...

04 March 2012

1 dalam 1000.



memang satu dalam seribu kan? bukan senang nak jumpa anak yang sanggup bersusah payah demi mak. nak buat macam ni pulak? kalau ada pun yang tolak mak atas weelchair. tak kisah la tolak mak ke dukung mak ke as long as berbakti pada mak yang jenuh nak besarkan kita. mak boleh jaga 10 orang anak. tapi kenapa anak yang 10 orang tu tak boleh nak jaga mak soerang. jangankan mak, ayah pun sama la.

at the end of the day, mak jaga ayah. tak pun ayah yang jaga mak. anak-anak? minta dijadikan la kita seperti anak yang dia tas tu. mungkin kita berlainan bangsa dan agama. tapi sikap dia tu yang perlu kita contohi. yang baik jadikan amalan. yang buruk jadikan sempadan.






my foot: rasa terharu sangat tengok pic tu. aku yang dah tak ada mak ni pun terasa sangat tengok. kamu dan kamu? huhuhu...


sumber: FB


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. Sejuk perut ibu dia mengandungkan dia... mmg ank baguslah dia ni..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign