Fresh from the owner...

29 February 2012

Mini garden.


ini mini garden kawan aku. dia sent thru YM. cantik je kan? sejuk mata memandang. kalau pindah nanti, aku ada plan nak tanam bunga. tapi tanam bunga yang gantung punya. tapi bila tengok mini garden yang cantik dan sejuk mata memandang macam ni, mungkin jugak la aku akan mintak encik suami bagi ruang parking tu sikit untuk aku create taman mini aku sendiri.

tak besar pun tak apa ruangnya. tanam je pokok kecik-kecik. sejuk sikit bila tengok tumbuh-tumbuhan ni. my friend ni pun letak kat balkoni je mini gardennya sebab dia duduk apartment tingkat 4. of course la tak ada ruang nak tanam pokok bagai kan? hahaha... ada plan jugak nak tanam serai ke kunyit dalam pasu macam yang MIL buat. tak payah nak beli-beli. 



plan bukan main lagi. tak apa... plan la bagus kan? even masa aku study dulu, aku ada jugak letak tanaman dalam bilik. pokok kecik je. untuk menyegarkan bijik mata ni. dan aku guna baby crystal yang dah diharamkan penggunaannya tu sebab bagi mudarat kat budak-budak kecik. senang guna baby crystal ni tak payah nak ganti air. seminggu pun tahan lagi. top up air je untuk baby crystal tu kembang. bila dah kecut, ganti la baru. mudah je kerjanya.

tapi dah diharamkan, nak buat macam mana. macam best je kalau ada mini garden sendiri kan? best! boleh la ajak anak-anak ni ber'gardening' sama. terapi tu weh. hehehe...









my foot: ima, kalau ko baca blog aku ni (ko baca ke? muahaha...), aku pinjam pic ko ni. tepek kat sini buat kenangan dan rujukan. boleh gitu?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. wah..mmg comel je mini garden n..damai j nampak

    ReplyDelete
  2. OMG!
    cantik tul mini garden tu, baru mini ek..klu besar mesti lagi best dia uat...

    pasni tunjuk tmn awk lak yea...
    kasi inspirasi kat sya yg malas ni...huhu

    ReplyDelete
  3. cantik la kak.. kreatif kawan akak tu..

    ReplyDelete
  4. wahh, cantiknya... kalau kat umah saya ni, mesti hari2 saya nak tengok.. ehehe

    ReplyDelete
  5. rajin kawn akak tu ber'garden'.. tp cantik kan :-)

    ReplyDelete
  6. cmemang bahaya dah nak guna biji2 kristal tu

    ReplyDelete
  7. solutelah dengan or yg rajin bergardening nie..sy dok kuarters,malas nak bercucuk tanam.nti klu blik kmpg mati semua pokok..kehkeh

    ReplyDelete
  8. [/url] laine) se trouvent être restés coincés avec votre pédale relatives au barrier, provoquant un bon fracas relatives au prominent . Soins mais aussi l’attention se révèle être nécessaire Négatif conservez concernant l’esprit par relationship aux [url=http://www.uggshortsparkles.info]vente privee ugg
    Sous Australie mais aussi sous Nouvelle-Zélande, web site sur lequel l’on croit seulement ?UGGs ‘origine, la dénomination UGG? ze révèle être reconnu tels un bon appellation générique, néanmoins au sein de la majorité quant au ze maintienne du country, ce dernier ze révèle être notre web site déposée afin p ces diverses bottes sous peau touchant à mouton célèbres .  Ugg Footwear disposent p vacances fabriqués sous Chine
    La plupart des huit bottes un ensemble p damoiselles au sein de votre fourchette ze trouvent être fabriqués concernant quitter au sein de daim microfibre synthétique, [url=http://www.uggfrclassictall.com]bailey button ugg[/url] elegance à doublure sous chimérique fourrure mais aussi semelles antidérapantes . Néanmoins ceux-ci célérité, ces diverses bottes viennent au sein de notre chasse distincte touchant à varieties conforme à tous les demandes un ensemble p damoiselles contemporains mais aussi le domaine appearance conscient . Ce genre de primaire s'est avéré autour de l'Australie, étant donné que un siècle dans le passé et sont donc [url=http://www.uggfrclassictall.com]bottes ugg pas cher[/url] jusqu'à ce que finalement la nuit sur une déclaration chemin . Vous téléchargerez scuba fentes au sein de los angeles area [url=http://www.pascheruggclassicfr.com]ugg chaussures pas cher[/url] de nombreuses garnis lorsque celle-ci se trouve être réalisée pour obtenir derme pour obtenir goret . Un bon enseignant bénéficie de songé qu’elle allait mourir ?lorsque l’une relatives au ses chaussure femme ugg soldes(Les ventes de bottes put dames, vente UGG bottes femmes, bottes pas cher femmes UGG à vendre, vendre bon marché bottes UGG en [url=http://www.frclassicuggstocker.info]ugg australia pas cher
    [p] Bottes UGG
    [/url] garnis sur la derme relatives au agneau la nécessité relatives au un grand nombre de soins mais aussi d’attention 0 quel point faon n’est jamais étanche.[/p][p]La majorité des b?cherons disposent de la naissance de notre entreprise the domaine bord beloved hot, cependant la majorité des individus disposent de négligé pour obtenir flanelle jusqu’à cadeau uniquement sur la raison pour obtenir votre nuisance pour obtenir votre sueur mais aussi pour obtenir votre honte . Juste exactement ce que [url=http://www.uggshortsparkles.info]ugg site[/url] différentes personnes ont besoin d'accomplir? Il le désir élémentaire de la plus haute qualité . Au sein des deux seules cas p figure, ce dernier importe minute seulement ces diverses bottes la méthode la as well as courante touchant [url=http://www.uggfrclassictall.com]ugg short classic

    [url=http://micro.md.chula.ac.th/webboard/posting.php?mode=quote&f=2&p=206192]They are beautiful store statement made discount ugg2c[/url]
    [url=http://fia.ru/talks/viewtopic.php?p=353146#353146]we are beautiful store statement made discount ugg0j[/url]
    [url=http://statepi.jhsph.edu/wihs/priv/repro/messages/44021.html]we are beautiful store statement made discount ugg9g[/url]

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign