Fresh from the owner...

23 February 2012

Makanan untuk kawan-kawan.


ini makanan untuk diberikan kepada kawan-kawan Kak Long sempena birthday dia hari Jumaat lepas. aku tak sure ada berapa orang satu sekolah tu. bila tanya, cikgu cakap ada 50 orang. ingatkan lepas la nak bagi semua budak-budak tu. bila dah packing, tak cukup pulak. ada barang makanan yang tak cukup. adeh...!!!

aku bawak je dalam 35 paket. ingat nak bagi kat budak-budak kelas Kak Long je. bila tanya cikgu ada berapa orang semuanya dalam kelas tu, dia cakap ada 33 orang termasuk Kak Long. kelas sebelah sikit je la. aku cakap dengan encik suami pasal barang yang tak cukup tu. dia kata macam tak sampai hati pulak tak bagi pada budak-budak lain.

balik daripada hantar Kak Long, encik suami ajak carik barang-barang yang tak cukup. kira top up je la. sebab aku dah packing 11 paket balance yang tinggal. dah dapat semua, packing la. asalnya nak hantar kat cikgu sekolah Kak Long 5 minit sebelum dia orang balik. tapi encik suami kata, hantar awal sikit la. takut cikgu bahagikan masa rehat.

gigih la aku hantar ke sekolah. hahaha... bukan banyak pun. 17 paket je. kesian kat budak-budak lain. so, first time la aku buat ni untuk Kak Long. sebabnya aku selalu tengok anak-anak buah aku ni balik dengan plastik yang ada gula-gula bagai. bila tanya ada kawan-kawannya yang celebrate birthday. even dia orang pun kalau mak-maknya kewangan mengizinkan, buat jugak macam tu. seronok bagi budak-budak ni makan.







my foot: Kak Long la paling happy sebab abah ada time birthday dia. ikut asal, abah memang tak sempat balik. abah balik sebab anak-anak sakit. hati tak tenang nak kerja katanya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. betol gaks tuh... x sampai ati kalo tgk yg len x dpt... kiter samer la :)

    ReplyDelete
  2. budak2 kalau bday mereka memang suke kalau dpt bagi kawan2 goodies .. anak2 akak macam tuu jugak .
    adakalanya nak bagi kawan lebeh dari utk diri sendiri ekek ;)

    ReplyDelete
  3. budak-budak kalau dapat food macam ni memang dah seronok sangat dah..:)

    ReplyDelete
  4. tiap2 tahun kitaorg akn buat open house dkt umah parent saya.. dulu sblm kawen, sayalah yg sibuk packing makanan ni semua utk bg dkt kanak2.. bkn main seronok dorg dapat..hihii

    ReplyDelete
  5. seronoklah kak long yer... abah ade..

    ReplyDelete
  6. wahhhhhh aunty pun nk satoooooo

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign