Fresh from the owner...

21 February 2012

Kak Long pulak demam. Alahai...

kena paksa tidur tapi tak tidur pun.


lepas Kak Long duduk dalam bilik ibu menunggu tu, aku dah tak risau mana sangat. sebab bilik menunggu tu walaupun jauh daripada bilik anak-anak yang dua orang lagi tu, tapi still dalam PICU. naluri ibu ni selalunya tak pernah silap.

aku dah rasa bila Kak Long tak tidur langsung, dia pun mudah je nak kena demam. mula-mula memang tak nampak. tapi dia macam susah nak tidur. bawah mata pun dah lebam. masuk je tengahari, aku rasa badan dia macam dedar sikit. memang sahih akan demam.

even masa ambulans datang untuk transfered kami ke Hospital Pekan pun dia tak tidur mana. walhal perjalanan tu lebih kurang 45 minit jugak. aku yang tengah sakit kepala teruk ni pun kesian tengok dia. tak pasal-pasal dia yang demam. alahai...

sampai kat ER, Hospital Pekan. makan ubat dan tidur.


sampai kat Hospital Pekan, aku dengan anak-anak kena duduk kat ER sementara dia orang siapkan katil segala. Kak Long pun diberi ubat sebab macam yang aku cakap, dia demam jugak. cumanya Kak Long ni gagah sikit. dan demamnya pun tak berpanjangan.





my foot: last-last semua berkampung kat wad Hospital Pekan pulak. apa kes?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. rmai pulak yg sakit, aduh,kesian...bw bsabar ye!

    ReplyDelete
  2. alahai. sayu hati. smoga cpt smbh yer syg? hugs :)

    ReplyDelete
  3. moga semuanya cepat sihat..demam berjangkit tu kak..

    ReplyDelete
  4. auntie doakan moga kak long segera sembuh ye, nak besar mmg mcm tu sayang

    ReplyDelete
  5. alahai, semuanya demam, ciannya!

    ReplyDelete
  6. alahai kesiannya..lepas sorg..sorang..akak byk2 sabar la eh..

    ReplyDelete
  7. alahaiiii.. kesian sungguh kat kak anis ni.. hbs semua sakit..

    ReplyDelete
  8. seminggu x bw terlepas banyak cerita .. semoga anak2 cepat sembuh dan mak nya juga semakin kuat. dugaan buat ibu besar pahalanya Insya Allah

    ReplyDelete
  9. aduhaiii, kesian kakakku nan seorang ini, bertabah kak cayok2. kita percaya, hubby akak mesti sayu nak tinggalkan anak dan isterinya. sabar ye kak. kita doakan smg disihat-sihatkan ahli keluarga akak.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign